ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕΝΟΥ

%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82_20130505_0521

 

 

 

Μπήκαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και πολλοί θα αρχίσουν να νηστεύουν αλλά και περιμένοντας το Μ.Σάββατο και την Κυριακή .
Σας προτείνουμε λοιπόν δύο Επίκαιρα φαγητά αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι Παρασκευή τους .
Εγώ επέλεξα αυτές τις δύο .
Πρωινό:
• Γάλα με κορνφλειξ της αρεσκείας σας
• Ή τσουρεκάκι πασχαλινό

Δεκατιανό:
• Ένα αυγό με φρυγανίτσα και ένα ποτήρι χυμό
Γεύμα: Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ:
• 3.5 κιλά αρνάκι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κιλά πατάτες ( κομμένες κυδωνάτες)
• 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 λεμόνια
• Ελαιόλαδο
• Ρίγανη
• Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση :
1. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνάκι
2. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι με την μουστάρδα και το λεμόνι
3. Προσθέτουμε τις πατάτες την ριγανίτσα και το αλατοπίπερο.
4. Και τέλος το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 2 με 3 ώρες.

Δείπνο : Μαγειρίτσα (Μεγάλο Σαββάτου)

 

h-mageiritsa-ths-giagias
ΥΛΙΚΑ
• 1 ολόκληρη αρνήσια συκωταριά
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• ½ κιλό μαρούλι
• ½ ματσάκι άνηθο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• 1 λεμόνι τον χυμό του
• Αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά την συκωταριά
2. Πλένουμε καλά το άνηθο ,τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι
3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τη συκωταριά αφού την έχουμε ψιλοκόψει.
4. Αφού ροδίσει καλά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά.
5. Αφού πιεί το νερό προσθέτουμε το μαρούλι και το άνηθο το αφήνουμε για λίγο να βράσει και το αλατοπιπερόνουμε
6. Τέλος το αυγοκόβουμε.

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαρία Βαλασκατζή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: