Αίσιο τέλος για τον δρόμο Καμίνι-Βλυχός. Εγκρίθηκε το έργο κατασκευής

Θετική εξέλιξη έχουμε για την κατασκευή και επισκευή του δρόμου Καμίνι-Βλυχός. Πρόκειται για το πάγιο αίτημα των πολιτών της Ύδρας που αφορά στην επικινδυνότητα του δρόμου και την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπ. Αριστείδη Μπαλτά ανακοινώνεται ότι όλο το μονοπάτι θα καλυφθεί από λιθόστρωτο υδραίικου τύπου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιογένειά του, από φυσική πέτρα της περιοχής, κυμαινόμενου πλάτους, που δεν θα ξεπερνά το 1,60μ. Στο λιθόστρωτο θα ενσωματωθούν οι υπάρχοντες βράχοι και ημίβραχοι. Οι αρμοί θα κατασκευαστούν από χώμα και άμμο.

Τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν μόνο όπου υπάρχουν στηθαία και θα περιοριστούν σε αριθμό και δεν θα πραγματοποιηθούν εκβραχισμοί. Ενώ όλες οι εργασίες (καθαρισμοί, εκσκαφές, κ.λπ.), θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και πραγματικά πέρασε «διά πυρός και σιδήρου», με διχογνωμίες και ενστάσεις, επιστολές και πολύ παρασκήνιο, τελικά φαίνεται πως τα πράγματα μπήκαν στον σωστό… δρόμο.

Συντονισμένες ήταν οι ενέργειες του Δήμου Ύδρας που υποστήριξε θερμά το έργο της κατασκευής και επισκευής του δρόμου, καθ’ όλο αυτό το διάστημα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης είχε συναντήσεις και επαφές με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, αλλά και μεταξύ άλλων παρέστη στην καθοριστική συνάντηση του ΚΑΣ, επισημαίνοντας και αντικρούοντας, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Πολύ σημαντική βοήθεια προσέφερε σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δημοτικός Σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Παναγιώτης Ράππας με την έρευνά του και τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του. Αλλά επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστήριξαν το έργο της κατασκευής του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παραολυμπιονίκης μας, Στέφανος Αναργύρου είχε στείλει στο ΚΑΣ επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι αν δεν φτιαχτεί ο δρόμος στερείται ουσιαστικά η δυνατότητα σε οποιονδήποτε ΑΜΕΑ να κατευθυνθεί προς το Καμίνι και τον Βλυχό.

Ουσιαστική ήταν η συμβολή των Υδραίων μαστόρων, οι οποίοι ήταν παρόντες στη Λαϊκή Συνέλευση που είχε γίνει, αλλά και κατά την αυτοψία του ΚΑΣ στην Ύδρα, οι οποίοι εξήγησαν την ιδιαίτερη τεχνική του καλντεριμιού που έχει χρησιμοποιηθεί χρόνια τώρα σε ολόκληρο το νησί μας και επέδειξαν αντίστοιχους δρόμους.

Τέλος σθεναρή ήταν και η συμμετοχή των απλών πολιτών που με υπογραφές και αιτήματά τους υπερασπίζονταν την επιθυμία τους για την κατασκευή του έργου.

Από τον  Δήμο Ύδρας αναμένεται τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη να υπογραφθεί η σύμβαση με τον Εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εντός των έξι μηνών πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: