Αλήθεια η Ψέματα ;

pa150095

H αλήθεια είναι ότι από καιρό σκεφτόμουνα αυτό το θέμα.. Τελικά οι Τούρκοι είναι φίλοι μας; ( Ο λαός)  ή παίζουν πολιτικά παιχνίδια; ( Η κυβέρνηση ).

Διαβάζοντας ένα άρθρο στην Καθημερνή και πολλά αλλά σε τοπικές εφημερίδες του ΒΑ Αιγαίου και ως επί το πλείστον της Χίο όπου  διαμένω, αποφάσισα να το γράψω.

Μπορεί  όλη η Ελλάδα να βουλιάζει από  ξένους τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, στα Νησιά του ΒΑ Αιγαίου όμως και ειδικότερα στην ΧΙΟ εάν δεν ήταν οι γείτονες θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ, μα για πολύ δάκρυ όμως!

Αριθμό δεν μπορώ να σας πω, αλλά, εκτός από κανένα (απορίας άξιο;) Ολλανδό, Ιταλό, Άγγλο κτλ που έβρισκες στα σοκάκια όλοι οι υπόλοιποι ήταν Τούρκοι.

Σε όλη την γκάμα τους, μόνοι, μόνες, παρέες, οικογένειες, σκαφάτοι,  ποδαράτοι, με ποδήλατα με μηχανές, με αυτοκίνητα πολυτελείας όλα τα έχει ο μπαξές.

Μπορεί να ακούγετε τρομερό σε κάποιους αλλά πραγματικά οι Χιώτες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν Τούρκικα σαν δεύτερη γλώσσα.

Το ότι ανακαλύπτεις ότι έχουμε σχεδόν την ίδια κουλτούρα σε ξεπερνάει…..

Στις αρχές που άρχισαν να έρχονται πριν 3-4 χρόνια  τους βλέπαμε με μισό μάτι, γιατί ακόμα δεν είχαμε θεματάκια με τους ευρωπαίους τουρίστες που έρχονταν και ξανά έρχονταν.

Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται επενδυτές ( Λαθρο μετανάστες)………. Μετά κόψανε οι ευρωπαίοι φίλοι μας, γιατί μιας και ήτανε όλοι φιλεύσπλαχνοι δεν μπορούσαν να βλέπουν και τους <<επενδυτές…>> ε και αρχίσανε να έρχονται τα γειτονάκια μας, μιας και αυτοί έχουνε 3 με 4 εκατομμύρια <<επενδυτές>> οπότε δεν έχουν θέμα με αυτό !!

Έτσι αρχίσαμε και εμείς να δεχόμαστε με χαρά τα γειτονάκια μας και να προσαρμόζουμε λιγάκι τα του οίκου μας, μαθαίνοντας και καμιά λέξη .

Τελικά είναι θέμα επιβίωσης και προς το παρόν οι μόνοι που βοηθάνε το ΒΑ Αιγαίο οικονομικά είναι οι Τούρκοι και για να σας δώσω λίγο να τι καταλάβετε πιο καλά, πριν από 3 με 4 χρόνια είχαμε ένα ελληνικό καραβάκι  που έκανε ταξίδια στην Τουρκία, τώρα πους σας γράφω έχουμε + 4 που έχουν βάλει Τούρκικες εταιρείες  και το καλοκαίρι κάνουν και διπλά δρομολόγια.

Αυτό που έχω να πω για να κλείσω είναι ότι όταν όλη η Ευρώπη κτλ  μας άφησε στα κρύα του λουτρού τα γειτονάκια μας δεν μας άφησαν να χαθούμε.

 

 

Αστέριος Σαλτζίδης

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: