(Βαβέλ)…ικά Αποτελέσματα

is [320x200]

Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε για τον μύθο της Βαβέλ.

Οι απόγονοι του Νώε έγιναν πάρα πολλοί. Αρχικά όλοι τους μιλούσαν μία γλώσσα και χρησιμοποιούσαν τις ίδιες λέξεις. καθώς μετακινούνταν από την ανατολή όπου έμεναν, βρήκαν μια πεδιάδα στη χώρα της Σεναάρ και εγκαταστάθηκαν εκεί.

Κάποια μέρα σκέφτηκαν να ψήσουν πλίθρες και να τις χρησιμοποιήσουν στις οικοδομές τους. Έτσι έβαζαν πλίθρες αντί για πέτρες και πίσσα αντί για λάσπη. Μετά σκέφτηκαν να χτίσουν έναν πύργο και να τον κάνουν τόσο ψηλό, που η κορφή του να φτάνει στον ουρανό, έτσι ώστε να μείνουν ονομαστοί και να μην ξανά σκορπιστούν. Φαντάστηκαν πως είχαν δύναμη όμοια με το Θεό.

Όταν όμως ξεκίνησαν το χτίσιμο, ο Κύριος επέφερε σύγχυση στη γλώσσα τους έτσι ώστε ο καθένας να μην καταλαβαίνει τη γλώσσα του άλλου. Έτσι ήταν αδύνατο να συνεννοηθούν. Δεν μπόρεσαν να εξακολουθήσουν το έργο και σταμάτησαν.

Ονόμασαν τον πύργο εκείνο Βαβέλ, γιατί εκεί ο Κύριος προκάλεσε σύγχυση στη γλώσσα των ανθρώπων. Από κει διασκορπίστηκαν σ’ όλη τη γη μιλώντας διάφορες γλώσσες και έκαμαν χωριστά έθνη. Έτσι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης τιμωρήθηκαν δίκαια από τον Κύριο για την περηφάνια τους.

Την σημερινή εποχή δυστυχώς τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Σήμερα τι έχουμε ακριβώς;

Λαοί ενώθηκαν με διαφορετικές γλώσσες, ήθη, έθιμα και νοοτροπίες και σε αντίθεση με τον μύθο αντί να κτίσουν τον Πύργο της Βαβέλ έφτιαξαν ένα πύργο που τον ονόμασαν Ευρώπη και έβαλαν στην κορυφή του το μεγάλο αστέρι που το ονόμασαν Ευρώ.

Στον μύθο αναφέρεται ότι έβαζαν πλίθρες αντί για πέτρες και πίσσα αντί για λάσπη, στο οικοδόμημα αυτό όμως αυτό όταν ξεκίνησαν έβαλαν θεμελιώδεις αρχές περί ισονομίας και προστασίας των αδυνάτων μετεχόντων από τους ισχυρούς αυτού του οικοδομήματος.

Όλα καλά στην αρχή, μετά όμως αποφάσισαν την λάσπη να την ονομάσουν Ευρώ για να φτάσουν τον πύργο σε δυσθεώρητα ύψη και ενίσχυσαν την λάσπη με νόμους και κανόνες που ουδεμία σχέση είχαν με την αρχική θεμελίωση.

Εκεί ανακαλύφθηκε και ένας καινούργιος θεός που τον δημιούργησαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες λαοί.

Γερμανία την λένε … και μην νομίζεται ότι χλευάζω.

Κατεστραμμένος λαός που όλοι συνεισέφεραν χαρίζοντας του τα χρέη που είχε από τους αιματηρούς παγκόσμιους πολέμους που είχε κάνει.

Τα χρόνια πέρασαν και ο θεός μεγάλωσε και ανέβηκε στην κορυφή του πύργου και άρχισε ν αποφασίζει για όλους τους άλλους.

Το ευρώ έγινε αίμα, φόροι και κυριαρχία στους αδύνατους που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Πολλοί μιλάνε ταυτόχρονα και ο καθένας λέει τα δικά που πολλές φορές δεν συμφωνούν και μεταξύ τους και στην μέση έβαλαν την Ελλάδα να χορεύει στον χαβά τους

Κατά τας γραφάς και τον μύθο ο πραγματικός θεός νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επέμβει και να διαλύσει το οικοδόμημα της καταπίεσης και του φόβου.

Τα προαπαιτούμενα για να γίνει αυτό είναι απλά.

Να τα δούμε ένα –ένα με σειρά.

Ευρώπη είναι όνομα Ελληνικό

Ευρώ όνομα Ελληνικό.

Δημοκρατία όνομα και πνεύμα Ελληνικό.

Γερμανία όνομα Ελληνικό

Λοιπόν για να τελειώνουμε Ελλάδα υπήρχε πολύ πριν από αυτό το οικοδόμημα.

Ελλάδα θα υπάρχει και μετά την πιθανή διάλυση του.

Και μην με ανακατεύετε με δραχμές και νομίσματα γιατί δεν είμαι ούτε σε πλατφόρμες επάνω πολύ δε περισσότερο δεν είμαι Ιούδας.

 

Και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να ξεκινήσει η αποδόμηση και σιγά σιγά η κατεδάφιση του τεράστιου αυτού οικοδομήματος  που δυστυχώς κτίστηκε μ αίμα αθώων πολιτών και σε βάρος αδύναμων Λαών σε σχέση πάντα με  τα πλούσια κράτη .

Τώρα να πούμε και μία και μοναδική Αλήθεια στηρίξανε τις Τράπεζες τους και την οικονομίας τους δήθεν βοηθώντας τους αδύναμους .

Και σας ερωτώ πότε έφτασαν τα χρήματα σ εμάς ;

Ποτέ πάντα δήθεν παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών για τις Τράπεζές τους και εμάς απλά μας υποχρέωναν να πληρώνουμε φόρους και να μειώνουν μισθούς και συντάξεις και παίρνοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε σαν λαός .

Ε φτάσαμε λοιπόν στο πρώτο Exit που ήταν και Brexit.

Το οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει, και μην ακούτε τι λένε , η καρδούλα τους το ξέρει .

Καλύτερα που ξεκινήσαμε με Brexit μας δίνει λίγο την δυνατότητα να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να φτύσουμε την καραμέλα του τρόμου και της καταστροφής .

Τα (Βαβέλ)…ικά  Αποτελέσματα    αρχίζουν να καταγράφουν το μελλοντικό χάρτη  του κόσμου .

 

Με εκτίμηση και σεβασμό στην αξιοπρέπεια σας και στην Νοημοσύνη σας .

 

Αρζόγλου Χάρης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: