Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

 

τη Σαμοθράκη έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης κυβερνητικό κλιμάκιο για να συντονίσει τις δράσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.

Στο νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται ο Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδες, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να φτάσει στη Σαμοθράκη και ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης.

Για την ταχύτερη αντιμετώπιση των καταστροφών έχουν μεταβεί στο νησί κλιμάκιο πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ.  Οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται, με τις ζημιές να έχουν πλήξει κυρίως τη Χώρα και το οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στη Σαμοθράκη με αποτέλεσμα το νησί να «κοπεί» στα δύο.

Λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο οι συγκοινωνίες σε κάποια σημεία έχουν διακοπεί ενώ σε άλλα γίνονται με μεγάλη δυσκολία και ευθύνη των οδηγών. Τα σχολεία, σήμερα Τρίτη, παρέμειναν κλειστά.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί το δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας του νησιού, πολλά καταστήματα και κατοικίες λόγω των φερτών υλικών.

Η Πυροσβεστική έχει ήδη πραγματοποιήσει 18 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί σε ρέμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού ενισχύθηκαν σήμερα με 17 πυροσβέστες, 1 ερπυστριοφόρο όχημα, 1 επιχειρησιακό κέντρο και 2 βοηθητικά οχήματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: