Δείπνο μπαμπουίνων διέκοψε τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού

Αγέλη μπαμπουίνων επέβαλε… λογοκρισία σε ραδιοφωνικό σταθμό στη νότια Ζιμπάμπουε, καθώς τα ζώα μασούλησαν καλώδια οπτικών ινών του αναμεταδότη του.

Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού YA FM διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα, όταν το ραδιόφωνό του σίγησε αιφνιδίως το πρωί της Τετάρτης.

«Έχουμε ένα ραδιόφωνο μέσα στο στούντιο και σταμάτησε να μεταδίδει. Στην αρχή νομίζαμε ότι είχαμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος» εξήγησε, καθώς η Ζιμπάμπουε αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση τους τελευταίους μήνες.

«Όμως μετά αντιληφθήκαμε ότι τα φώτα δεν είχαν σβήσει» πρόσθεσε.

«Επικοινωνήσαμε με την τεχνική υπηρεσία της Tel-One (σ.σ. της ημικρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών) που ανακάλυψαν ότι ο αναμεταδότης μας, ο οποίος βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, είχε δεχτεί επίθεση από μπαμπουίνους. Μου είπαν ότι ήταν τουλάχιστον πέντε και είχαν μασήσει τα καλώδια» αφηγήθηκε.

Το πρόγραμμα του YA FM, ενός σταθμού που εξέπεμψε για πρώτη φορά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διακόπηκε για μία ώρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή, το γεύμα των μπαμπουίνων στοίχισε στον σταθμό 1.200 αμερικανικά δολάρια, όσα θα έβγαζε από τις διαφημίσεις που ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθούν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: