Δύσκολη νύχτα στην ορεινή Νάξο εξαιτίας της φωτιάς

efe1987c278ad791a0fb9b04e2f3f0e9

Ελιές, αμπέλια, καλλιέργειες και υπεραιωνόβια δέντρα, αλλά και κάποιες αποθήκες έγιναν στάχτη από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κόρωνο της Νάξου, ενώ οι φλόγες έφτασαν μέχρι το κατώφλι δύο σπιτιών, τα οποία ευτυχώς σώθηκαν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στην ορεινή περιοχή Σκαδό.

«Η Κόρωνος είχε άγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο naxostimes.gr o αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής, τονίζοντας ότι η συμβολή των ελικοπτέρων ήταν καθοριστική στο να μην παραδοθεί το χωριό στις φλόγες, οι οποίες το είχαν περικυκλώσει. Η έκταση δε, της πυρκαγιάς ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός ήταν ορατός ακόμη και από την Χώρα.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από πλευράς εναέριων μέσων έχουν συνδράμει μέχρι τη δύση του Ηλίου έξι εναέρια μέσα, πυροσβεστικά ελικόπτερα και Canadair. Τα Canadair ωστόσο αποχώρησαν, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής που καθιστά πολύ δύσκολη την κατάσβεση με το συγκεκριμένο μέσο, ενώ τα ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο της Νάξου, περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας για να συνεχίσουν την ρίψη νερού.

Η φωτιά κινήθηκε το απόγευμα του Σαββατού προς την Κεραμωτή και ήταν ορατή από τις γνωστές παραλίες Μικρή Βίγλα και Άγιος Προκόπιος, ενώ εκκενώθηκαν όλες οι περιοχές γύρω από το χωριό Κόρωνος.
ω Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε ένα μεγάλο μέρος του νησιού της Νάξου, όπως οι περιοχές της Κορώνου, του Σκαδού, της Μέσης και του Απόλλωνα, λόγω της μεγάλης ζημιάς σε κεντρικό σύστημα της ΔΕΗ στην Κόρωνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: