Επίσκεψη ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ σε διαμέρισμα που διαμένουν Σύροι πρόσφυγες

Οικογένεια Σύρων προσφύγων που διαμένει σε διαμέρισμα του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης του δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Filippo Grandi.

Τον κ. Grandi υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, του Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc και του Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας και Περιφερειακού Συντονιστή για την Προσφυγική Κρίση κ. Vincent Cochetel.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με την κυρία Barri Sara από τη Συρία η οποία διαμένει στο διαμέρισμα με τα τέσσερα παιδιά και τους γονείς της

Σε ερώτηση του κ. Filippo Grandi προς την οικογένεια για την μέχρι τώρα εμπειρία τους στην Ελλάδα, πήρε την απάντηση:

«Από την στιγμή που μπήκαμε στο διαμέρισμα, οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων μας έχουν φερθεί σαν οικογένεια».

Ο κ. Filippo Grandi μετά από αυτό δήλωσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το ακούμε και θέλω να δηλώσω, ενώπιον των ανθρώπων του τύπου, ότι πρέπει να επαινέσουμε την Ελλάδα για τη μέχρι τώρα προσπάθειά της. Έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πιεστεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα».

Το διαμέρισμα έχει ενοικιαστεί από την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» του δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη  χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: