Είναι επίσημο: Οι άνθρωποι απορροφούν ενέργεια από τους άλλους

humanaura

 

 

 

Η επιστήμη επιβεβαιώνει τελικά ότι οι άνθρωποι απορροφούν ενέργεια από τους άλλους. Μια βιολογική ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ (Bielefeld, Γερμανία) έχει κάνει μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που δείχνει ότι τα φυτά μπορούν να αντλήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά. Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της βιοενέργειας ενώ τελικά θα μπορούσε να παρέχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αντλούν ενέργεια από τους άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Μέλη της βιολογικής ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δρ. Όλαφ Κρουζ (Dr. Olaf Kruse) έχουν επιβεβαιώσει για πρώτη φορά ότι ένα φυτό, μια πράσινη άλγη, η χλαμυδομονάς του Ράινχαρτ (reinhardtii Chlamydomonas), όχι μόνο δραστηριοποιείται στη φωτοσύνθεση, αλλά αντ’ αυτού έχει επίσης μια άλλη εναλλακτική πηγή ενέργειας: μπορεί να αντλήσει ενέργεια από άλλα φυτά. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό Nature Communications από το διάσημο περιοδικό Nature.

Τα λουλούδια χρειάζονται νερό και φως για να αναπτυχθούν και οι άνθρωποι δεν είναι και τόσο διαφορετικοί. Τα φυσικά μας σώματα είναι σαν σφουγγάρια που απολαμβάνουν το περιβάλλον. «Αυτό εξηγεί ακριβώς γιατί υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται άβολα σε συγκεκριμένες ομάδες, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει ένα μίγμα ενέργειας και συναισθημάτων», δήλωσε η ψυχολόγος και ενεργειακός θεραπευτής Δρ. Ολίβια Μπάντερ-Λι (Olivia Bader-Lee).

Τα φυτά ασχολούνται με την φωτοσύνθεση του διοξειδίου του άνθρακα, του νερού και του φωτός. Σε μια σειρά πειραμάτων, ο Δρ. Κρουζ και η ομάδα του καλλιέργησαν τα μικροσκοπικά είδη πράσινης άλγης, χλαμυδομονάς του Ράινχαρτ, και παρατήρησαν ότι όταν έρχονταν αντιμέτωπα με έλλειψη ενέργειας, αυτά οι μονοκύτταροι φυτικοί οργανισμοί μπορούσαν να αντλήσουν ενέργεια από την κυτταρίνη γειτονικών φυτών. Η άλγη εκκρίνει ένζυμα (τα λεγόμενα ένζυμα κυτταρίνης) για να «χωνέψει» την κυτταρίνη, δηλαδή το σπάσιμο αυτής σε μικρότερα συστατικά ζάχαρης. Αυτά τα μικρότερα συστατικά μεταφέρονται στη συνέχεια εντός του κυττάρου όπου και μετατρέπονται σε μια πηγή ενέργειας: η άλγη μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συμπεριφορά έχει επιβεβαιωθεί σε έναν φυτικό οργανισμό», λέει ο καθηγητής Κρουζ. «Το ότι η άλγη μπορεί να χωνέψει κυτταρίνη έρχεται σε αντίθεση με κάθε προηγούμενη πληροφορία. Σε κάποιο βαθμό, αυτό που βλέπουμε είναι τα φυτά να τρώνε άλλα φυτά». Επί του παρόντος, οι επιστήμονες μελετούν κατά πόσο ο μηχανισμός αυτός μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλα είδη άλγης. Προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι η τάση επαναλαμβάνεται.

«Όταν οι ενεργειακές μελέτες γίνουν πιο προηγμένες στα επόμενα χρόνια, θα δούμε τελικά αν αυτό μεταφράζεται και στους ανθρώπους επίσης» δηλώνει η Μπάντερ-Λι. «Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι παρόμοιος με ένα φυτό. Ρουφά την απαραίτητη ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις συναισθηματικές του καταστάσεις και αυτό μπορεί ουσιαστικά να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ή να προκαλέσει αύξηση της κορτιζόλης και τον καταβολισμό των κυττάρων ανάλογα με τους συναισθηματικούς ενεργοποιητές.» (Σημείωση: Ο μεταβολισμός διακρίνεται σε δύο σκέλη, τον καταβολισμό και τον αναβολισμό. Ο καταβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις διάσπασης πολύπλοκων ουσιών σε απλούστερες, με παράλληλη συνήθως απόδοση ενέργειας. Ο αναβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις σύνθεσης πολύπλοκων χημικών ουσιών).

H Δρ. Μπάντερ-Λι δείχνει ότι ο τομέας της βιοενέργειας είναι τώρα συνεχώς εξελισσόμενος και ότι οι μελέτες στο φυτικό και ζωικό κόσμο, σύντομα θα μεταφράσουν και θα αποδείξουν αυτό που οι μεταφυσικοί ενέργειας γνώριζαν πάντα – ότι οι άνθρωποι μπορεί να θεραπεύουν ο ένας τον άλλον, απλά μέσω της ενεργειακής μεταφοράς, όπως ακριβώς κάνουν τα φυτά. «Οι άνθρωποι μπορεί να απορροφήσουν και να θεραπευτούν μέσω άλλων ανθρώπων, ζώων, καθώς και κάθε μέρος της φύσης. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι, όταν βρίσκονται στη φύση, νιώθουν ευεξία και αναζωογόνηση», κατέληξε.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Παρακάτω υπάρχουν πέντε ενεργειακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελευθερώσετε τον χώρο σας και να αποτρέψετε την ενεργειακή απώλεια καθώς και να απελευθερώσετε την ενέργεια των άλλων:

  1. Μείνετε κεντραρισμένοι και γειωμένοι. Αν είστε επικεντρωμένοι στον πνευματικό σας εαυτό (αντί του αναλυτή ή του εγώ σας) θα νιώσετε αμέσως ότι κάτι έχει αλλάξει στο χώρο σας. Εάν είστε πλήρως γειωμένοι, μπορείτε να απελευθερώσετε εύκολα με την πρόθεσή σας, την ενέργεια και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων μέσα από την χορδή γείωσης σας.
  2. Να είστε σε κατάσταση μη-αντίστασης. Αυτό στο οποίο αντιστέκεστε, κολλάει. Εάν αισθάνεστε άβολα γύρω από ένα συγκεκριμένο άτομο ή μια ομάδα, μην προβάλλεται αντίσταση ως τρόπο προστασίας του εαυτού σας, καθώς αυτό θα κρατήσει την εξωτερική ενέργεια κολλημένη στο χώρο σας (και σε εσάς). Προχωρήστε σε μια κατάσταση μη-αντίστασης με το να φαντάζεται ότι το σώμα σας είναι καθαρό και ημιδιαφανές, όπως διαφανές γυαλί ή νερό. Με αυτό τον τρόπο, αν κάποιος στοχεύει κάποια αρνητική ενέργεια προς σε σας, θα σας διαπεράσει και θα απομακρυνθεί.
  3. Διεκδικήστε τον προσωπική χώρο της αύρα σας. Ο καθένας μας έχει μια δυναμική αύρα γύρω από το σώμα του. Αν δεν είμαστε σταθεροί κάτοχοι αυτού του προσωπικού χώρου, γινόμαστε ευάλωτοι σε ξένες ενέργειες που εισέρχονται. Αποκτείστε επίγνωση των ορίων της αύρα σας (περίπου το μήκος ενός βραχίονα μακριά από το σώμα σας προς όλες τις κατευθύνσεις) ως έναν τρόπο για να διεκδικήσετε τον προσωπικό σας χώρο.
  4. Χαρίστε στον εαυτό σας έναν ενεργειακό καθαρισμό. Το χρυσό χρώμα έχει υψηλή δόνηση το οποίο είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό ξένων πηγών ενέργειας. Φανταστείτε ένα χρυσό ντους στην κορυφή της αύρας σας (λίγα πόδια πάνω από το κεφάλι σας) και ανοίγοντας το ντους, επιτρέψτε αυτήν την καθαρή χρυσή ενέργεια να ρέει μέσα από την αύρα και το σώμα σας, γύρω από το χώρο σας και αφήστε την να κατευθυνθεί προς τα κάτω μέσα από την χορδή γείωσης σας. Θα αισθανθείτε αμέσως καθαροί και ανανεωμένοι.
  5. Ανακαλέστε την ενέργειά σας. Όταν γεμίζουμε στο δικό μας χώρο με την δική μας ενέργειά, υπάρχει λιγότερος χώρος για την ενέργεια κάποιου άλλου να εισέλθει. Αλλά καθώς επικεντρωνόμαστε σε άλλους ανθρώπους και πράξεις, η ενέργεια μας διασκορπίζεται γύρω μας. Οραματιστείτε έναν καθαρό, χρυσό ήλιο αρκετά μέτρα πάνω από το κεφάλι σας και αφήστε τον να γίνει ένας μαγνήτης, που θα απορροφάει όλη την ενέργειά σας και καθώς την καθαρίζει και την εξαγνίζει, την επιστρέφει ταυτόχρονα πίσω σε εσάς. Στη συνέχεια, καθώς γεμίζει το σώμα σας με αυτή την ενέργεια, επιτρέψτε σε αυτή την ροή ενέργειας να απελευθερωθεί μέσα στον προσωπικό σας χώρο και να τον γεμίσει.

 

Πηγή: http://www.srt.gr/articles/news/absorb/

Μετάφραση: Ξένια Ιωαννίδου

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: