Εισαγγελική παρέμβαση για τα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους

 

60bc6b8aa8458273b8a117e59fef9718

Αθήνα
Την διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια που επί μέρες έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διογκώμενων αδικημάτων που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκύζης θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και θα κρίνει αν από τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους της πρωτεύουσας προκύπτει η διάπραξη του κακουργήματος της διακεκριμένης περίπτωσης ρύπανσης περιβάλλοντος και του πλημμελήματος της παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης των δύο αδικημάτων, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει ότι η απεργιακή της κινητοποίηση για το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: