Ελληνική Αγορά ( Μέγα Ιστορικό Μνημείο )

is (1)is (2)

Ανέβηκα εχθές στην Ακρόπολη για να συνοδεύσω ένα καλό φίλο για  να τον ξεναγήσω αφού ο άνθρωπος είχε κάνει Υπερατλαντικό ταξίδι για να έρθει στην Ελλάδα να δει από κοντά και να θαυμάσει την Ιστορία και τα μνημεία της Πατρίδας μας .

Πιστέψτε με  ήξερε τα πάντα ακόμη και για κάθε επιγραφή που υπήρχε , γυρίσαμε τα πάντα Μουσεία , ότι μπορείτε να φανταστείτε .

Για όλα είχε γνώση και τα ανέλυε σε μένα λες και ήμουν εγώ ο τουρίστας και αυτός ο Έλληνας .

Κάποια στιγμή καθίσαμε εκεί στους πρόποδες μετά από πολλές ώρες να πιούμε ένα καφεδάκι και να ξεκουραστούμε λίγο.

Εκεί που καθόμασταν γυρνά ξαφνικά και μου λέει Χάρη ( you are not be proud ) για την Ιστορία σας και τον Πολιτισμό σας , τον κοίταξα έκπληκτος και απλά χαμήλωσα τα μάτια μου.

Πιστέψτε με κάρφωσε με αυτήν του την κουβέντα , με έκανε να δακρύσω και να ντραπώ ,ίσως και να είχε δίκιο .

Όχι δεν είμαι περήφανος σκέφτηκα και σήκωσα τα μάτια μου ψηλά εκεί στον βράχο και είδα την Ελληνική Σημαία στον Ιστό αλλά δεν κυμάτιζε περήφανα , ήταν απλά σηκωμένη και λυπημένη .

Κούνησα το κεφάλι μου και του είπα τους λόγους που αισθανόμουν έτσι , δεν θα σας τους αναλύσω γιατί είστε αρκετά έξυπνοι για να τους καταλάβετε .

Όμως είχα το θράσος στο τέλος χαμογελώντας να του πω, πιες το καφεδάκι σου και μετά να πάμε να σου δείξω την ( αγορά των Ελλήνων , το παζάρι, την Λαϊκή .)

Αναφώνησε σε ευχαριστώ θα είναι μεγάλη χαρά για μένα .

Έμεινα έτσι ήρεμος πίνοντας τον Ελληνικό μου και έκλεισα για λίγο τα μάτια μου αναπολώντας ότι διδάχθηκα στο σχολείο για την Ιστορία μας και ότι μ έκανε περήφανο από όταν κατάλαβα τι σημαίνει Ελλάδα και Πολιτισμός .

Αφού τελειώσαμε τα καφεδάκια μας του είπα σήκω είναι η Ώρα να γνωρίσεις την μεγαλύτερη αγορά της Ιστορίας .

Τον κατέβασα στο Σύνταγμα και εκεί μπροστά στο μνημείο με τους τσολιάδες τους εκατοντάδες τουρίστες και τα χιλιάδες περιστέρια του έδειξα την Βουλή .

Χάρη γύρισε και είπε στην αγορά είπες ότι θα με πάς εδώ είναι η ( Βουλή των Ελλήνων )

Εδώ είναι φίλε η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου διαχρονική από προχθές έχει την μεγαλύτερη Ιστορία μέχρι σήμερα και την μέγιστη για το μέλλον.

Εδώ καλέ μου φίλε πουλήθηκαν όλοι οι Έλληνες προχθές για να σωθεί η Ελλάδα .

Εδώ καταδίκασαν τους Έλληνες και τις επόμενες γενιές τους να πεθάνουν από ντροπή για μια Γερμανική κατοχή για μία ακόμη φορά .

Γερμανικό προτεκτοράτο είναι η πατρίδα μου πλέον και εμείς θα αναβιώσουμε τους Φούρνους για να γίνουμε σαπούνι για να πλύνουν οι Γερμανοί και ίσως και άλλοι Ευρωπαίοι το βρώμικο παρελθόν τους .

Εδώ όμως μπροστά στέκομαι περήφανος γιατί για μία ακόμη φορά θα δώσω το αίμα μου για αυτήν την πατρίδα και ας μας έχουν καταδικάσει σε Γενοκτονία αυτοί όλοι που είναι εδώ μέσα και μας Διοικούν .

Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο και ας μη μείνει ούτε ένας Έλληνας .

Έσκυψα και ξαφνικά σηκώθηκα απότομα κτυπώντας τις παλάμες μου δυνατά και έδιωξα όλα τα περιστέρια προκαλώντας τον θυμό των τουριστών .

Ένας τεράστιος Γερμανός κινήθηκε προς το μέρος μου και απειλητικά με ρώτησε γιατί το έκανα αυτό .

Η απάντηση μου ήταν ξερή κοιτώντας τον στα μάτια περήφανα σαν Έλληνας .

( Τα περιστέρια είναι σύμβολο  της ελπίδας και της Ειρήνης για αυτή την Πατρίδα )

Δεν έχουν ανάγκη τα ψίχουλα σας για να τραφούν, οι Έλληνες μπορούμε να τα ταΐσουμε και από το υστέρημα μας .

Και όσο τα περιστέρια πετούσαν ψηλά στεκόμουν απλά σε στάση προσοχής και ψιθύριζα τον Εθνικό μας Ύμνο . ( ρομαντικό θα με πείτε;)

Ο φίλος μου αποθανάτιζε με την φωτογραφική του μηχανή το γεγονός ( χιλιάδες περιστέρια στον ουρανό και εγώ ακίνητος να τραγουδώ τον Εθνικό μας Ύμνο ).

Αυτή είναι η Ελληνική περηφάνια αναφώνησε και με αγκάλιασε δακρυσμένος .

Εσείς που είστε περισσότερο πατριώτες από μένα μην κάνετε αυτή την βλακεία που έκανα εγώ , εσείς καθίστε και περιμένετε στην γραμμή να γίνετε σαπούνι ευρωπαϊκών  προδιαγραφών με στάμπα ( made in Germany ).

 

Αρζόγλου  Χάρης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: