Ενωτικό μήνυμα Ομπάμα μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

0b3802b2a1f61c19f5e6d944fba8812d
Ουάσιννγκτον
«Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. «Σε τελική ανάλυση, ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα.

O Ομπάμα κάλεσε τους Δημοκρατικούς να βάλουν στην άκρη την απογοήτευσή τους και να εργαστούν προς μια επιτυχή μετάβαση της προεδρίας και θεώρησε ενθαρρυντικό γεγονός την έκκληση που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ για ενότητα.

«Τώρα όλοι εργαζόμαστε για την επιτυχία του, να ενώσει και να καθοδηγήσει τη χώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι ο διάδοχός του έχει υποσχεθεί να αναιρέσει τα κορυφαία επιτεύγματα του προεδρίας του.

Ο Ομπάμα επισήμανε ότι ο ίδιος και ο Τραμπ έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά τόνισε πως «όλοι θέλουμε το καλύτερο για αυτή την χώρα» και διαβεβαίωσε πως έχει δώσει οδηγίες στους επιτελείς του για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τραμπ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ για τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη και τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να συζητήσουν τη μετάβαση της εξουσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης της εξουσίας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες που καθόρισε ο πρόεδρος κατά την έναρξη του έτους και μια συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο είναι το επόμενο βήμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα τηλεφώνησε επίσης στην  Χίλαρι Κλίντον.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: