Επιφυλακτική με το «πλάνο Μακρόν» για την ΕΕ η Μέρκελ

c5ed1c0135a3e6c671f233f64061f53f

Περισσότερο επιφυλακτική έναντι των προτάσεων της Γαλλίας για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάσει το όραμά του στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Η κ. Μέρκελ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ενδεχόμενο συμφωνίας με το Παρίσι, απαντώντας πως δεν θα αποκλείσει τίποτα, ούτε θα χαράξει κόκκινες γραμμές. «Η Ένωση (τα κόμματα CDU/CSU) θα υποστηρίξουν αυτό που είναι το λογικό. Η άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε περισσότερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερες θέσεις απασχόλησης και περισσότερη επιρροή για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα η Άνγκελα Μέρκελ επιχειρεί να σχηματίσει το νέο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, στον οποίο θα συμμετέχουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), κόμμα που απορρίπτει τις εξαγγελίες Μακρόν για το μέλλον της Ευρώπης.

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι οι συντηρητικοί θα υποστηρίξουν λογικά μέτρα, αλλά θέλουν πρώτα οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: