Ετοιμάζονται νέες ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες μετά την απόφαση του ΣτΕ

8fd000b822ce022ae570e082a273e683

Την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει με λεπτομέρειες το πως θα υποβάλλεται το πόθεν έσχες μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές συγκεκριμένες διατάξεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές πολλές από τις διατάξεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες
Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η «κυβέρνηση, μόλις η απόφαση του ΣτΕ καθαρογραφεί και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

Στην υπουργική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης) με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ», ενώ σημειώνεται ότι η σχετική υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον περασμένο Νοέμβριο και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού:

«Λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ’ αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ.»

» Σημειώνεται ότι υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για την χρήση 2016. Η Κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφεί από το ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».
in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: