Η έχουμε κράτος ή δεν έχουμε………….

 

 

2

Αγαπητοί αναγνώστες μην παραξενεύεστε η Ελλάς έχει από τις πλέον οργανωμένες δομές διοικητικού μηχανισμού ανά την υφήλιο. Αλλά να εκεί που κάθε φορά πάει  να δείξει σε όλο τον κόσμο τις ικανότητές του αστάθμητοι παράγοντες και κακόβουλοι κύκλοι του εξωτερικού δεν του επιτρέπουν να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του.

Διότι πώς να το κάνουμε εμείς έχουμε πάντα ένα σχέδιο έτοιμο για όλες τις συνθήκες απλά κάθε φορά που πρέπει να εφαρμοστεί ακριβώς την στιγμή εκείνη κάτι θα πάει πάντα στραβά και θα πρέπει να βρίσκεται η εκάστοτε κυβέρνηση υπόλογη για έλλειψη πόρων, πρωτοβουλιών, ικανοτήτων, ανθρώπινου δυναμικού κλπ

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί τώρα με τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που έχουν μαζευτεί και συνεχίζουν να έρχονται στην χώρα μας. Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εμάχοντο την οικονομική κρίση και διέσωζαν την χώρα χωρίς να κατανοούν τις ραγδαίες εξελίξεις του κοντινού μας γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Τώρα που η λύση της πολιτογράφησης των προσφύγων με  ταχύτατους ρυθμούς και η προώθηση τους στο εσωτερικό της Ευρώπης πάγωσε και χιλιάδες εξ αυτών εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας, το ελληνικό κράτος καλείται να διαχειριστεί μια ανθρωπιστική κρίση με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους μας γνωστά.

Η κυβέρνηση λοιπόν βρήκε την λύση, λέγεται βιομετρικές ταυτότητες, το μέτρο ακουγόταν από χρόνια ότι θα εφαρμοστεί, έτσι σύντομα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν τις ταυτότητές τους με νέες υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας που θα μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε με ασφάλεια εντός της επικράτειας και εντός ευρωπαϊκής ένωσης.

Ωραία αλλά όπως κάθε τι νέο στην χώρα έχει και ένα κόστος έτσι λοιπόν μαζί με τις απαραίτητες φωτογραφίες θα πρέπει να καταβληθεί και το απαραίτητο αντίτιμο (οι φήμες λένε για παράβολο από 10,00€ έως 35,00€ ανά άτομο). Έτσι λοιπόν προχωράμε μπροστά και εκσυγχρονιζόμαστε γιατί όπως είναι φυσικό το κράτος έχει έξοδα και πρέπει να τα καλύψει σε αυτή την περίπτωση (αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, εργατοώρες προσωπικού). Αυτά δηλαδή που ήδη πληρώνουμε μέσω της φορολογίας ,τώρα θα τα ξανάπληρώσουμε.

Η νέα εποχή που έρχεται θα μας βρει όλους πανέτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της μια και το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι πόσοι είναι οι Έλληνες πολίτες για τους άλλους τους διερχόμενους νόμιμα και μη απλά δεν θέλουμε να ξέρουμε.

Μέρες άγιες και κατανυκτικές αγαπητοί αναγνώστες δεν σας γράφω κάτι ειρωνικό για να θίξω τους άτυχους συνανθρώπους μας που για τον ένα η τον άλλο λόγο βρίσκονται στην χώρα μας μακριά από τις πατρίδες τους. Όμως όταν μια ουσιώδη και βασική διοικητική πράξη οργάνωσης του κράτους και διασφάλισης των πολιτών λειτουργεί για άλλη μια φορά ως εισπρακτικό μέτρο τότε πλέον καταλαβαίνει κανείς ότι τίποτα πλέον δεν λειτουργεί ανθρωποκεντρικά στην χώρα μας όλα έχουν το τίμημά τους.

Το αν το μέτρο θα είναι επιτυχημένο η όχι αυτό θα το δείξει ο χρόνος ελπίζω να πετύχει αν όντως γίνεται για την ταχύτερη λειτουργία του κράτους αλλά για άλλη μια φορά πιο πολύ ως εισπρακτικό μέτρο θυμίζει παρά έργο ουσίας.

ΥΓ. Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των φορο (λογικών;) δηλώσεων καλή τύχη σε όλους.

 

Κών/νος  Παιπέτης

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: