Η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

b2b79582a0fc65947239d08a492f3fe8

Τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου γνωρίζει η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 34χρονο, έναν 35χρονο κι έναν 40χρονο, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη ποινική υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσαν από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια δηλώσεων σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του Μ.Ζαφειρόπουλου, ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παρουσιάζονται ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε ύστερα από τη σύλληψή του, στην Πάτρα, κι ένας 30χρονος ομοεθνής του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Το ποινικό παρελθόν των δραστών
Σε ό,τι αφορά το ποινικό παρελθόν των δραστών, προέκυψε ότι:

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: