Η πριγκηπέσα και τα πιάτα .

sl04

 

Για το πρώτο άρθρο της χρονιάς διάλεξα να σας πω για την κρίση των πιάτων.
Όχι το πιάτο της νοικοκυράς, ούτε αυτό της πρόνοιας και της εκκλησίας θα σας πω για το πιάτο της μπουζουκλερή.
Ξέρετε τα μπουζούκια που τραγουδάνε την πριγκηπέσα (εγώ θα σταθώ σε αυτό το τραγούδι) και σπάσε και μένα μπάρμπα.

Απίστευτες καταστάσεις παιδιά, δεν ξέρω ποια κρίση μας έχει πιάσει αλλά τα πιατάδικα δεν μασάνε.

Δεν ρώτησα καν πόσο έχει η ντουζίνα αλλά μάλλον 10€. Καλά άσχετο αυτό αλλά για την ιστορία δηλαδή.

Έτσι λοιπόν ο κύριος, (να ναι καλά ο άνθρωπος δηλαδή) που δίνει δουλειά σε πολλά άτομα.

Γιατί ξέρεις τι είναι να παίζει η πριγκηπέσα;; Το έμαθα παιδιά !!!

Και ξεκινάει η τραγουδίστρια να τραγουδάει την πριγκηπέσα σε 1 λεπτό διακρίνω μια αναστάτωση στο μαγαζί;; να τρέχουν όλοι πανικόβλητοι, τα γκαρσόνια δηλαδή, λέω κάτι γίνεται πρέπει να δω, αλλά που να δω, δεν μπορούσες να περάσεις από τον κόσμο, σηκώνομαι όρθιος και βλέπω την κοπέλα ( Τραγουδίστρια) να τραγουδάει δίπλα στον κύριο ( είπαμε να είναι καλά ο άνθρωπος) η στα πόδια του καθόταν, θα σας γελάσω.. και 7 η 8 άτομα να κουβαλάνε πιάτα δυάδες η τριάδες ντουζίνες και να σπάνε πιάτα, μα πιάτα έτσι, όχι ένα και δυο μιλάμε για ντουζίνες, και δώστου ξανά η πριγκηπέσα και δώστου να σπάνε και ξανά μανά δώστου πριγκηπέσα και ξανά μανά πιάτο …. Μπορεί να έπαιξε η πριγκηπέσα 5-6 φορές ….Τόσα πιάτα δεν ξανά είδα.. Και τι ήθελε μια κοπέλα να πάει προς νερού της … και να χαλάσει την γραμμή που περνούσαν τα πιάτα;; ω ρε φίλε εκεί να δεις χαμός… μετάνιωσε η κοπέλα που σκέφτηκε (αναγκάστηκε;;;)να πάει στο μπάνιο.

Η πριγκηπέσα λοιπόν κάποια στιγμή τελείωσε… άδειασε και το τραπέζι και έμειναν τα πιάτα.
Έλα όμως που το τραπέζι ξαναγέμισε και ήρθε άλλη παρέα, ξανά αρχίζουν τα πιάτα να περνάνε, όπα λέω θα ξανά ακούσουμε την πριγκηπέσα μάταια περίμενα, αυτή η παρέα είχε άλλα γούστα, συγκέντρωσε μια νταλίκα πιάτα, κάνανε ένα τοίχο από πιάτα βάλανε και κάτι επάνω, πείτε με άσχετο αλλά δεν ξέρω τι; Και βάλανε φωτιές στα πιάτα!! Ε σβήσανε οι φωτιές και μπάμ άρχισε η παρέα να σπάει τα πιάτα.

Πιατοκατάσταση δηλαδή.. κάποια στιγμή λοιπόν ακούω και εγώ ένα τραγούδι που το χορεύω ( έτσι για να μαθαίνεται ..Το ριγέ σακάκι..) Και σηκώνομαι με το σκεπτικό να πάω να χορέψω, με πιάνει μια κοπέλα μου λέει που πας Αστέριε;; πάω πίστα λέω… και τρελαθήκανε όλοι στο γέλιο, τι έγινε ρε παιδιά;; έλα εδώ μου λέει χόρεψε και τραβάει μια καρέκλα, η πίστα είναι γεμάτη πιάτα, δεν μπορείς να χορέψεις στην πίστα…….

Ε μετά ξημέρωσε και πήγαμε για ένα ζεστό πιάτο……………..

Υ.Γ Λυπήθηκα την καημένη την λουλουδού… μα μπουζουκλερή με μία λουλουδού;;
Κρίση η λουλουδούδες…. Και ας είμαστε και εμείς παιδιά των λουλουδιών!!

Αστέριος  Σαλτζίδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: