Θερινές Αποδράσεις .

poster

 

Καλησπέρα σας …την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές σχεδιάζω τις επόμενες αποδράσεις μου κιας πήγε ο Αύγουστος 17 …στην Ελλάδα είμαστε ….κρυο δε κάνει …δεν έκανε ποτέ …ξεκινάει σε λίγες μέρες ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού κιας μας θυμίζει φθινόπωρο …

Τα θερινά λοιπόν καλά κρατούν και όσο ο καιρός το επιτρέπει θα λατρεύουμε τα γιασεμιά τα χαλικάκια και τα τραπεζάκια  έξω …καις έχουμε παρέα το αντικουνουπικό …ΚΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ λοιπόν με μια εξαιρετική πρόταση ταινίας!

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς Ντέρεκ Σίανφρανς εικονογραφεί με ακρίβεια τις συναισθηματικές εντάσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος αφήνει το βαρύ και ανώφελο μελοδραματικό βάρος να «λυγίσει» τη μέχρι τότε αυστηρή, μίνιμαλ κινηματογραφική του κατασκευή.

Ο Ντέρεκ Σίανφρανς εικονογραφεί με ακρίβεια τις συναισθηματικές εντάσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος αφήνει το βαρύ και ανώφελο μελοδραματικό βάρος να «λυγίσει» τη μέχρι τότε αυστηρή, μίνιμαλ κινηματογραφική του κατασκευή.

 

Ο λιτός και αφηγηματικά ακριβής­ στο πρώτο μισό Ντέρεκ Σίανφρανς («Blue Valentine» ) προτιμά να εικονογραφήσει τις συναισθηματικές εντάσεις παρά να τις περιγράψει με το συνήθη χολιγουντια­νό βερμπαλισμό. Τα επιβλητικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας, τα «γυμνά» γενικά πλάνα και οι σιωπές αντανακλούν την ψυχολογία δύο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματα που άφησε πίσω του ο Α΄ Παγκόσμιος­. Παράλληλα δίνονται ο χώρος και ο χρόνος στους Φασμπέντερ – Βικάντερ να υφάνουν ένα δαντελένιο ερμηνευτικό πλέγμα με το οποίο θα ντύσουν μια ευθύγραμμη, άνευ εκπλήξεων ιστορία. Μόνο που η σεναριακή διασκευή του Σίανφρανς πάνω στο μπεστ σέλερ του Μ.Λ. Στέντμαν βιάζεται να εγκαταλείψει το νησί και να κορυφώσει εκβιαστικά το δράμα.

Έτσι το βαρύ και ανώφελο μελοδραματικό βάρος του τελευταίου μέρους «λυγίζει» τη μέχρι τότε αυστηρή, μίνιμαλ κινηματογραφική κατασκευή.

 

Βιλλιώτη Φωτεινή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: