Ιούλιος

is (1)is

 

Ο Ιούλιος μπήκε καυτός όχι μόνο από τη ζέστη αλλά και από καταστάσεις που αφορούν την οικονομία και το μέλλον της πατρίδας μας.

Θα σας προτείνω λοιπόν ελαφρά γεύματα που θα βοηθήσουν και την αντιμετώπιση της ζέστης.

Ξεκινάμε λοιπόν με το ορεκτικό.

 

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 8 αυγά
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τηγανίζουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και μόλις ολοκληρώνουμε το τηγάνισμα αφαιρούμε το περισσότερο λάδι και κρατάμε λίγο για τη Παρασκευή της ομελέτα

  1. Κτυπάμε χωριστά σε διαφορετικά μπολ από 4 αυγά και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι.
  2. Όπως έχουμε τις πατάτες στο τηγάνι προσθέτουμε τα πρώτα 4 αυγά και ψήνουμε την μία μεριά της ομελέτας.
  3. Όταν είναι έτοιμη την γυρνάμε από την άλλη μεριά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα 4 κτυπημένα αυγά.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί και από αυτήν την μεριά και γυρνάμε την ομελέτα ξανά.
  5. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο την σερβίρουμε σε πιάτο.

 

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

  • 600 γραμμ. Πατάτες
  • 200 ml γιαούρτι
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 80 γραμμ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπες ξύδι λευκό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε 20- 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά.
  2. Κτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι την μαγιονέζα το τυρί και το ξύδι, αδειάζουμε το μίγμα σ ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι.
  3. Στραγγίζετε καλά τις πατάτες στο μπολ, εν συνεχεία προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

 

 

 

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ

 

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι –λίγο Ρίγανη
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 600 γραμμ. Αμπελοφάσουλα καθαρισμένα
  • 2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου τοποθετούμε ένα ταψί που έχουμε απλωμένο αντικολητικό χαρτί απλώνουμε τις σαρδέλες τις ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο
  2. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ,λίγη ρίγανη πιπέρι και ψήνουμε για 12 λεπτά.
  3. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  4. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα αμπελοφάσουλα σε αλατισμένο νερό που ήδη βράζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Όταν βράσουν τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
  6. Κτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ξύδι την πιπερίτσα και το σκόρδο και περιχύνουμε τα αμπελοφάσουλα.
  7. Σερβίρουμε σαρδέλες και αμπελοφάσουλα μαζί.

 

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ

 

Καλοκαίρι είναι επιλέξτε ένα από τα πολλά φρούτα και απολαύστε την υπέροχη γεύση τους και δροσιά τους.

 

Μαρία Βαλασκατζή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: