Ιούνιος και Καλοκαίρι .

 

 

 

is (1)πέννες

Σας καλωσορίζω  στην σελίδα μου και σας εύχομαι να περάσετε καλά και να προσέχετε την διατροφή σας .

Σήμερα θα σας προτείνω  ένα πλήρες καλοκαιρινό μενού  .

Μοναδική συμβουλή μου : Ποτέ βουτιές και μπάνιο μετά το φαγητό .

Πρωινό:       

  • Τηγανίτες με μέλι
  • Ένα ποτήρι καφέ ή γάλα

 

Υλικά για τις τηγανίτες:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο βούτυρο για το τηγανίτες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά
  2. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός
  3. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώνει
  4. Τέλος βάζουμε μέρος απ το μίγμα και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας

Δεκατιανό

  • Ένα φρούτο της αρεσκία σας

Γεύμα : Γεμιστά

  • 4 ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Ρύζι Καρολίνα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση : 

  1. Αφαιρούμε την ψίχα απ τις ντομάτες σε ένα μπολ
  2. Ανοίγουμε τις πιπεριές
  3. Αφαιρούμε την ψίχα και απ τα κολοκυθάκια
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες
  5. Στην συνέχεια περνάμε απ το μούλτι το κρεμμύδι , την ψίχα απ την ντομάτα και το κολοκύθι
  6. Το μίγμα αυτό το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι το αλάτι το πιπέρι και γεμίζουμε τα λαχανικά μας
  7. Κόβουμε τις πατάτες
  8. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε τον κύβο
  9. Και τέλος τα βάζουμε σε ένα ταψί στους 180 για περίπου μία ώρα

Βραδινό: Πένες με τόνο και ελιές

Υλικά :

  • Ένα πακέτο πένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Καμιά δεκαριά ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 200γρ τόνο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση :

  1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις ελιές τέλος ρίχνουμε την κονσέρβα ντομάτας , αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για περίπου 15 λεπτά
  2. Εν συνεχεία ρίχνουμε τον τόνο το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη το αφήνουμε για 5 λεπτά
  3. Και τέλος αναμειγνύουμε τις βρασμένες πένες με την σάλτσα και σερβίρουμε.

 

Καλό καλοκαίριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Βαλασκατζή Μαρία

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: