Κατρούγκαλος: Απόλυτη κόκκινη γραμμή τα 1.300 ευρώ συντάξιμες αποδοχές

Αθήνα
Είναι «απόλυτη κόκκινη γραμμή» ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» τόνισε ότι η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, ενώ σημείωσε ότι για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές.

Χαρακτήρισε, δε, «αδιαμφισβήτητο» το ότι θα σωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Σχολιάζοντας την πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος την χαρακτήρισε αναγνωριστική και όπως είπε από αυτήν διαμορφώθηκε η ατζέντα, ο οδικός χάρτης για τις επαφές που θα ακολουθήσουν.

«Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε», είπε ο υπουργός, καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: