
Σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα κλείναμε τον Μήνα με την Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα .
Σας παραθέτουμε την συνταγή της και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκτέλεση της .
Την κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα συνηθίζεται να την κάνουν περισσότερο με αρνί και με ντοματοπελτέ. Εμείς προτείνουμε χοιρινό γιατί είναι πιο οικεία γευση και ντομάτα για μια πιο υγιεινη και πιο επαγγελματική εκδοχή. Επίσης το φύλλο προτείνουνε να είναι από σκληρό σιτάρι, πιο λεπτο και περισσοτερα φύλλα στη πίττα για επαγγελματικούς λόγους
ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΥΛΛΟΥ :
- 1 kg αλεύρι από σκληρό σιτάρι
- 25 gr αλάτι
- 60 gr κρασί
- 150 gr ελαιόλαδο
- 400 – 450 gr νερό
Το φύλλο το ανοίγουμε με νισεστέ και όχι με αλεύρι γιατί το αλεύρι αλλάζι την δομή της ζύμης.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΙΚΗΣ :
- 1 kg χοιρινό κρέας σε κυβάκια
- 250 gr κρεμμύδι ξερο κοκκινο σε λεπτες φέτες
- 650 gr ντοματα σε κυβάκια
- 250 gr ρυζι γλασέ
- 30 gr αλάτι
- 3 gr πιπέρι
- 4 gr πάπρικα γλυκειά
- 2 gr ριγανη
- 100 gr ελαιόλαδο
- 25 gr σαψιχο ( μαντζουράνα ) κρατάμε λίγο στην άκρη με το οποίο θα πασπαλίσουμε την πίττα μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζουμε το κρεμμύδι , το λάδι, το κρέας και τα μπαχαρικα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Όταν μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε την ντομάτα.
- Αφού μαραθεί η ντομάτα προσθέτουμε 500 gr νερό.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι αρχίσει να απορροφάει το νερο, αποσύρουμε από τη φωτιά..
Το σάψιχο χρησιμοποιείται ως αντίδοτο στις όποιες βλαβερές συνέπειες του κρέατος στον οργανισμό.
Δοκιμάστε να την φτιάξετε και σας ευχόμαστε καλή Επιτυχία .
Παντελής Αρβανιτάκης – Χριστίνα Ψαλλίδη