Κιργιστάν: Αεροσκάφος εμπορευμάτων έπεσε σε χωριό, τουλάχιστον 32 νεκροί

d0ed5753106c7aa1bcbedd827fd99ea0

 

 

Μπισκέκ
Τους τουλάχιστον 32 φτάνουν οι νεκροί από δυστύχημα με αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines, το οποίο συνετρίβη στο Κιργιστάν το πρωί της Δευτέρας.

Το αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή έξω από το Μπισκέκ, και οι περισσότεροι από τα θύματα είναι κάτοικοι.

Το Boeing 747 συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Μανάς (έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Μπισκέκ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα του ενός πιλότου, αλλά και τα πτώματα 15 χωρικών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του Κιργιστάν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: