Κομισιόν: Να σεβαστεί η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας

8fb637cee8266e1cdc478079b14768f7

Να σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας καλεί την Τουρκία, ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης, απαντώντας στην επιστολή του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη για τις τουρκικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος επίτροπος καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών μελών.

Επιπρόσθετα, ο επίτροπος Χαν σημειώνει ότι, με δεδομένη την μαζική κλίμακα των μέτρων που υιοθέτησε η τουρκική κυβέρνηση στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με μία δημοκρατική, ανοικτή και σταθερή Τουρκία, για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις. Αναμένουμε από την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις ευθύνες που πηγάζουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας. Αναμένουμε επίσης την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικονομικές διαδικασίες των Κρατών Μελών» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Γιοχάνες Χαν.
Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: