«Κοντά σε κοινό έδαφος» για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα

f70a5ab23347ae2e3c395efabcbf55cb
Βρυξέλλες
Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές σημείωσαν «ουσιώδη πρόοδο», όσον αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, και βρίσκονται κοντά σε κοινό έδαφος, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τόνισε ότι οι δύο πλευρές «ξεκάθαρα συμμερίζονται» την άποψη ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι «προς το συμφέρον όλων» και ότι το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα εξετάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

H δήλωση Ντάισελμπλουμ

Συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε:

«Σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι Θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και εγώ είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση.

»Είναι ξεκάθαρο ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

»Κάναμε ουσιώδη πρόοδο σήμερα και είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος, ώστε η αποστολή (των Θεσμών) να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

»Θα αξιολογήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup.»

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: