Κ. Αγοραστός στη Γιορτή Κρασιού Ραψάνης: « Σύνδεση της Κοινωνικής Ευημερίας με την Παραγωγή που βασίζεται στις δημιουργικές δυνάμεις»

«Το κρασί έχει τη δυναμική να αποδειχθεί το νέοαφήγηματης ελληνικής γεωργίας, εφ’ όσον φυσικά η κυβέρνηση δεν εμμείνει σ’ αυτήν την παράλογη φορολόγησή του που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου στο λουκέτο», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στη Γιορτή Κρασιού τηςΡαψάνης.
«Έναν κλάδο ο οποίος αναπτύσσεται δυναμικάτον στηρίζεις ή έστω δημιουργείς εκείνο το περιβάλλον ώστε να μπορέσει να επιταχύνει και να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξής του προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο να μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία του στην οικονομία, άρα και τα φορολογικά έσοδατου κράτους», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός καισυνέχισε:
«Ο φόρος που επεβλήθη στο ελληνικό κρασί και όλο το πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση άρον άρον, χωρίς μελέτη, προεργασία και διάλογο, μόνο και μόνο για να κλείσει όπως όπως την αξιολόγηση,δεν έχει καμία απολύτως λογικήκι είναι βέβαιο ότιθα οδηγήσει σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: δεν θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για τα φορολογικά έσοδα του κράτους, ενώ ταυτόχρονα υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία, την απασχόληση αλλά και τον αγροτικό τομέα».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως η στήριξη του συγκεκριμένου τομέα της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού, τσίπουρου και άλλων αποσταγμάτων είναι στις κεντρικές προτεραιότητες τηςαιρετής περιφέρειας και τόνισε:
«Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε σε σχέση με άλλες χώρες. Το ελληνικό κρασί, το τσίπουρο και τα άλλα αποστάγματα είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν είναι τυχαίο ότι κερδίζουν συνεχώς έδαφοςστις διεθνείς αγορές,ενώ και οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των οινοπαραγωγών,υπάρχουν πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες στην Ελλάδα, ενώ και εκλεκτές ξενικές ποικιλίες έχουν προσαρμοσθεί με επιτυχία στην ελληνική γη.Ο πλουραλισμός σε οικοσυστήματα, μικροκλίματα και ποικιλίες σταφυλιών οδηγεί σε μια θαυμαστά μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών. Έχουμε ένα θησαυρό στα χέρια μας, είναι μονόδρομος να τον αξιοποιήσουμε»,προέτρεψε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: