Μήνας Εορτών και γλυκών .

kourampiedes

 

 

Σας καλωσορίζω στον Δεκέμβριο , τον Μήνα των Εορτών και των γλυκών .

Το περιοδικό Faretra και η στήλη  μας αποφάσισε να σας παρουσιάσει  σε τέσσερεις διαφορετικές αναρτήσεις συνταγές για γλυκά , αλλά και δύο διαφορετικά μενού .

Ένα για τα Χριστούγεννα και ένα για την Πρωτοχρονιά .

 

Θα ξεκινήσουμε από την πρώτη συνταγή που είναι οι κουραμπιέδες  αλλά με γίδινο βούτυρο , όμως εάν δεν το προτιμήσετε χρησιμοποιήσετε όποιο βούτυρο της αρεσκείας σας .

Κουραμπιέδες με γίδινο βούτυρο ή ανάμεικτο με πρόβειο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βούτυρο
  • 2250 γραμμάρια αλεύρι
  • 300-350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο στο φούρνο ελαφρά σπασμένο αξεφλούδιστο.
  • Λίγο σόδα λίγο αμμωνία.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Δώστε προσοχή στο κτύπημα του βουτύρου, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κτυπήστε το με την άχνη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει πάρα πολύ.
  • Μετά ανακατέψτε το αλεύρι και τα αμύγδαλα πολύ αφράτα.
  • Μην σφίξετε πάρα πολύ το μείγμα , ας κολλάει ελαφρά στο χέρι σας με λίγο αλεύρι στο χέρι δεν θα έχετε πρόβλημα.
  • Ψήστε στους 175–180 βαθμούς και μετά ρίξτε την άχνη ζάχαρη (αχνίστε τους).

Καλή επιτυχία σας εύχομαι και μην φοβάστε το συγκεκριμένο βούτυρο με το ψήσιμο δεν γίνεται βαρύ στην γεύση.

 

Σας  Ευχόμαστε  καλή Επιτυχία και να τους ευχαριστηθείτε .

 

 

 

Μαρία Βαλασκατζή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: