Μίλτος Παπαποστόλου .

220px-miltos_papapostolou_1987

 

Ο Μιλτιάδης (Μίλτος) Παπαποστόλου Γεννήθηκε στην Ομβριακή Δομοκού Φθιώτιδας, 19 Σεπτεμβρίου 1934 – και απεβίωσε Αιγάλεω, Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2017 ήταν Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της ΑΕΚ και στη συνέχεια προπονητής, με σημαντικότερη τη θητεία του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας από το 1984 μέχρι το 1988.
Καριέρα Ποδοσφαιριστή
Ο Παπαποστόλου αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου («εξάρι») και ξεκίνησε από το Αιγάλεω την περίοδο 1951-52 στην Α2 κατηγορία Αθηνών, όταν προωθήθηκε κατευθείαν από την τρίτη στην πρώτη ομάδα.

Στο Αιγάλεω παρέμεινε για 5 έτη, μέχρι τη μεταγραφή του στην «Ένωση» το 1956 (με ποινή διετούς αποκλεισμού αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες από το 1958), για να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ΑΕΚ το 1965.
Με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1962-63. Υπήρξε διεθνής με την εθνική Ενόπλων.
Ας δούμε την καριέρα του ως Προπονητή .
Σε συλλογικό επίπεδο
Ως προπονητής Α΄ Εθνικής κατηγορίας, ανέλαβε αρχικά το Αιγάλεω, από το 1972 μέχρι το 1975. Τον Φεβρουάριο του 1980 ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας (αρχικά ως υπηρεσιακός) τον Αυστριακό Χέρμαν Στεσλ μαζί με τον Φράντισεκ Φάντρονκ. Ανέλαβε την 21η αγωνιστική σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με τη διοίκηση Μπάρλου να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα για τους αγώνες πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο Λουκάς Μπάρλος, στην τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Παπαποστόλου για την επόμενη περίοδο 1980-81.
Η ΑΕΚ, παρά τα οικονομικά προβλήματα, είχε αρκετά καλή πορεία και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Παπαποστόλου στους 34 αγώνες του πρωταθλήματος είχε 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στο κύπελλο Ελλάδας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ.
Τον Ιούνιο του 1989 ανέλαβε προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά η θητεία του ήταν σύντομη και επεισοδιακή, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τον Λάγιος Ντέταρι και τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Μετά από τρεις μήνες, τον Σεπτέμβριο του 1989, ο Ντέταρι έπεισε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη, να αποδεσμεύσει τον Παπαποστόλου και να φέρει στη θέση του τον πεθερό του Ίμρε Κόμορα.
Στην εθνική Ελλάδας
Η σημαντικότερη περίοδος της προπονητικής του καριέρας ήταν από το 1984 έως το 1988, όταν και διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, μια θητεία που σε συνεχόμενη χρονική διάρκεια ξεπεράσθηκε μόνο από τον Ότο Ρεχάγκελ.

Περισσότερα Στοιχεία .
Ο Μίλτος Παπαποστόλου ταξίδευσε πολλές φορές στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια προπονητικής και είχε εμπειρίες και παραστάσεις από πολλές χώρες, κάτι που τον διέκρινε από πολλούς συναδέλφους του τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον κλάδο.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε σε κρατάμε στην καρδιά και το Μυαλό μας .
Κώστας Κορρές .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: