Με Σαπέν και Μοσκοβισί συναντάται τις επόμενες ημέρες ο Τσακαλώτος

d090fb6a124cfe7ca2fd70f7b3fa743d

Συναντήσεις με τον γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, την Τετάρτη στο Παρίσι και με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η κυβέρνηση ακόμη ελπίζει ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου μπορεί να βγει λευκός καπνός. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επανέλαβε σήμερα πως δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο για την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα.

Η συνάντηση με τον κ. Σαπέν θα γίνει στις 17:00 (τοπική ώρα) και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών για τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση.

Τη συνάντηση της Πέμπτης με τον Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως δεν υπάρχουν νεώτερα.

Στις επαφές του Ευ.Τσακαλώτου αναφέρθηκε και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τις οποίες ενέταξε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκπληρώσει τους άμεσους στόχους της που είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την Τετάρτη τετ-α-τετ με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν, επισήμανε σε συνέντευξή του στον Σκάι, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών στην κυβερνητική ατζέντα.

«Υπάρχει στις 12 Ιανουαρίου προγραμματισμένο EWG το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα. Το σενάριο που δουλεύουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το α΄τρίμηνο του 2017 (…) για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: