Με φωνές, διακοπές και χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μουζάλα-δημάρχου Λέσβου

610eb07d203e7a7229710c23a0053c12

 

Μυτιλήνη, Λέσβος
Αδιέξοδο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στη Μυτιλήνη, στη διάρκεια συζήτησής τους για τις επιπτώσεις της παρουσίας περίπου 5.000 εγκλωβισμένων στο νησί προσφύγων στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Με τις φωνές ανάμεσα στους δυο άνδρες να ακούγονται στους διαδρόμους του δημαρχείου και τη συζήτηση να διακόπτεται μερικές φορές μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι δύο άνδρες κατέληξαν δηλώνοντας πως «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Γαληνός επέμεινε στον κ. Μουζάλα για την ανάγκη απεγκλωβισμού από το νησί όσων έχουν έρθει σε αυτό. «Δε θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείται αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό αφρικανών μεταναστών» ακούστηκε να λέει ο κ. Γαληνός. Από την άλλη, ο κ. Μουζάλας επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς ως μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.

«Αυτό που αναγνωρίζεται είναι ότι στη Λέσβο υπάρχει μια ειδική κατάσταση η οποία οφείλεται στην αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανθρώπων που έρχονται πια στο νησί» ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μουζάλας. «Διαφωνούμε με τον Δήμο στους τρόπους αντιμετώπισής της, αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε. Μην περιμένετε με μια συνάντηση να καμφθούν διαφωνίες. Να λάβετε όμως υπ’ όψιν το εξής: με τον Γαληνό δουλέψαμε μαζί όλο το περασμένο διάστημα και έχουμε κάνει μαζί, ο Γαληνός με τη βοήθειά μας και η κυβέρνηση με τη βοήθεια του δήμου, θαύματα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2015. Έχουμε τη διάθεση να βρούμε λύση. Θα απαιτήσει αυτό κι άλλες συναντήσεις και άλλες συζητήσεις. Μοιραζόμαστε με τον Δήμο την ίδια αγωνία και για τους ανθρώπους που έρχονται στη Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης» σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συζητάμε είτε έντονα, είτε ήρεμα, και να βρίσκουμε λύσεις. Δυστυχώς, η κατάσταση στο νησί δεν είναι καλή. Ο δήμος αυτήν την κατάσταση την έχει μεταφέρει επανειλημμένα στην κυβέρνηση, τα είπα και σήμερα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέχρι να βρεθεί λύση. Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο νησί, ανάλογα έντονη ήταν και η συνάντησή μου με τον κ. Μουζάλα» τόνισε ο Σπύρος Γαληνός.

Το πρωί ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, καθώς και το αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Εντός της ημέρας συναντάται με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, εκπροσώπους φορέων του νησιού που συγκροτούν το Συντονιστικό που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό, καθώς και με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: