Μια στήλη για τις πιο ελκυστικές, δωρεάν πολιτιστικές αποδράσεις κάθε βδομάδας.

Φίλοι και φίλες,

κάθε βδομάδα από εδώ και πέρα θα βρίσκετε στην στήλη του Πολιτιστικού Καρουζέλ στην φιλόξενη Φαρέτρα ιδέες για πολύ ξεχωριστές εξόδους και δράσεις.

Τούτο τον φετινό Νοέμβριο που δανείστηκε θαλασσινό καπέλο από ένα μικρό καλοκαιράκι, θαρρείς, άλλων εποχών και μας ήρθε με τόσο γλυκές λιακάδες και ήπια ψιλόβροχα, ας τον καλοπιάσουμε με δημιουργικές και χαλαρές βόλτες στην λουσμένη από φως πρωτεύουσα και στο μεγάλο λιμάνι για να κρατήσει πιο πολύ το χαμόγελό του.Ας αφεθούμε στις εικόνες, στους ήχους και στις λέξεις του Νοέμβρη του 2017 σεργιανίζοντας στην Αθήνα και τον Πειραιά για αρχή και στη συνέχεια και κάθε φορά σε μια άλλη ελληνική πόλη.

Το Πολιτιστικό Καρουζέλ διάλεξε έξι όμορφες αποδράσεις, δίχως εισιτήριο,σε γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά και της Αθήνας :

• Επίσκεψη στην αίθουσα τέχνης Art Πρίσμα στην οδό Κουντουριώτου καθώς ανοίγει πολύ ταιριαστά με τη νοεμβριάτικη ατμόσφαιρα και την ίδια την πόλη η εικαστική σεζόν με την έκθεση φωτογραφίας «Πειραιάς-Δεν βρίσκω άλλο λιμάνι…» του Πειραιώτη Δημήτρη Θεοδόση,από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για μια φωτογραφική περιπλάνηση στον Πειραιά του 21ου αιώνα καθώς η καινούργια πόλη διαδέχεται την παλιά και οι σύνθετες καθημερινότητες των απλών ανθρώπων συναντιούνται στον χρόνο.

thumbnail_1-14-%ce%b4
 • Βόλτα στον Εικαστικό Κύκλο Sianti στην Αλεξάνδρου και Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα όπου παρουσιάζεται από τις10 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου η πρώτη ομαδική street art έκθεση στην Ελλάδα. Αξίζει εδώ να αναφερθούμε και σε ένα βιβλίο,τίτλος του «Τέχνη στους Δρόμους του Κόσμου» ,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με θέμα την ιστορία του graffiti και της street art από την αρχή του στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης και σ΄όλον τον κόσμο μέχρι σήμερα.
wdwild-drawing1
 • Διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου με διαφορετικούς τύπους σκαφών στο κανάλι και στη στεριά,για παιδιά και ενήλικες τα Σάββατα 11,18 και 25 και τις Κυριακές 12, 19 και 26 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»,στην Καλλιθέα.
download
 • Προβολή στις 23 Νοεμβρίου του φιλμ «Into the Inferno» του σπουδαίου σκηνοθέτη Werner Herzog, στον χώρο του Exile Room (ενός μη κυβερνητικού οργανισμού με εμμονή στο ντοκιμαντέρ) στην οδό Αθηνάς στο Μοναστηράκι.
into-the-inferno-1
 • Γνωριμία με το έργο της σημαντικής Γερμανίδας συγγραφέως Τζέννυ Έρπενμπεκ σε ανοιχτή εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης Degas που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο.Για την συγγραφέα θα μιλήσει ο μεταφραστής Αλέξανδρος Κυπρώτης και αποσπάματα από τα βιβλία της θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Έλσα Λουμπαρδιά,Ρίτα Λυτού και Ηλέκτρα Τσαγκανά
 • erpenbe%ce%ba-synthesis
 • • Εκδήλωση αφιερωμένη στην υπέροχη Ξένια Καλογεροπούλου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Μικρό Παλλάς με τίτλο «Παραμύθια με την Ξένια», με επίκεντρο τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ,τα πιο αθώα καιγ λυκά πλάσματα αυτού του ταλαιπωρημένου πλανήτη.
 •  

  334766

 • Ραντεβού σε μια βδομάδα!Να περνάτε καλά!
 • Β. Γεωργαντοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: