ΝΑΤΟ: Να ολοκληρωθεί η δημοκρατική διαδικασία στην ΠΓΔΜ

952ac3b9096934e9655fb5a5099427f1

 

Βρυξέλλες
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δήλωση του για την ΠΓΔΜ καλεί όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών σε πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.

«Στη Σύνοδο της Βαρσοβίας τον Ιούλιο του 2016, το ΝΑΤΟ προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την ανοικοδόμηση μίας βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έγιναν αντιληπτές από τους διεθνείς παρατηρητές ως ένα απαραίτητο βήμα προς την επίλυση της κρίσης. Κρίθηκαν ως σωστά οργανωμένες και προχώρησαν χωρίς σοβαρά περιστατικά. Μετά την πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προέδρου, έχουν συγκεντρωθεί πλέον αρκετές υπογραφές βουλευτών.

Αναμένω από τις αρχές των Σκοπίων να εκπληρώσουν το επόμενο βήμα στη δημοκρατική διαδικασία. Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους, και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών.

Το NATO παραμένει πιστό στη δέσμευσή του απέναντι στη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου το 2008 και τις σχετικές διακηρύξεις σε επόμενες συνόδους του ΝΑΤΟ» αναφέρεται στη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: