ΝΔ: «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα»

Αθήνα

Με το σύνθημα «βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα» ξεκίνησε την Παρασκευή το 10ο συνέδριο της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως το συνέδριο αυτό αποτελεί «οξυγόνο» για την ελληνική κοινωνία σε μια στιγμή που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε απόγνωση.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, το μήνυμα που εκπέμπει το συνέδριο της ΝΔ είναι πως το κόμμα αλλάζει ριζικά και γίνεται σύγχρονο και ευρωπαϊκό, παράγοντας πολιτική από πάνω προς τα κάτω, ενώ δυναμώνει τη φωνή των μελών, λειτουργώντας με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία.

Όπως επισημαίνουν, με τις καταστατικές αλλαγές που αναμένεται να εγκριθούν από το συνέδριο ξεκινά και η προσπάθεια για να σταματήσει να υπάρχει ένα κομματικό κράτος στη χώρα, ενώ θα σταλεί και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία για τον τρόπο που επιθυμεί να διοικήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σε συνέδριο της ΝΔ θα υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος με την κοινωνία καθώς θα δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες, και επιστημονικούς φορείς που δεν είναι απαραίτητα αναγκαίο να είναι σύνεδροι ή μέλη του κόμματος και οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος είναι η θέσπιση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υπουργού, συγκεκριμένη πενταετής θητεία για τον πρόεδρο η οποία θα παρατείνεται αν βρίσκεται στην πρωθυπουργία και θα διακόπτεται αν χάσει εκλογές, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή της βάσης στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών.

Παράλληλα, σταματούν οι δανειοδοτήσεις του κόμματος από τις τράπεζες και το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων που έχει πάρει η ΝΔ κατά το παρελθόν.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν, παράλληλα με τις ομιλίες, και θεματικές ενότητες με έμφαση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες ενώ οι εργασίες θα κλείσουν την Κυριακή το απόγευμα με την ψηφοφορία για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: