Ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

9bff36f43f20ebc188996c0b31d03094

Στους δρόμους επανεμφανίστηκαν το πρωί της Τετάρτης τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιώντας επίθεση εναντίον της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, η οποία είναι μέλος της ομάδας των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των αιγυπτίων αλιεργατών που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες.

Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από τον Άρειο Πάγο, την ώρα που στο Εφετείο διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, δείχνοντας το πλαίσιο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, Λαγός, Κούζηλος και Καρακώστας, βρέθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να υπερασπιστούν τους 25 προσαχθέντες. Όπως σημειώνουν δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α. «με αυτόν τον τρόπο η Χρυσή Αυγή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την επίθεση».
Αναγνώρισε τον επικεφαλής του «τάγματος εφόδου»

Η κ. Κουνιάκη αναγνώρισε ως πρωτεργάτη της επίθεσης τον Σωτήρη Δεβελέκο, στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.

Καταδίκασε την επίθεση στην Κουνιάκη η Ένωση Δικαστών

H Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει τη θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη.

Ευγενία Κουνιάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες [Βίντεο]
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοικητικοί δικαστές αναφέρουν ότι απαιτούν την άμεση σύλληψη των δραστών. «Η Πολιτεία επιτέλους να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Ανακοίνωση για την καταδίκη της επίθεσης και την τιμωρία των δραστών εξέδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι τελευταίοι δε, από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή”» σημείωσε ο υπουργός.
Προσαγωγές χωρίς τους δράστες

Μετά την επίθεση εναντίον των δύο γυναικών η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 25 ατόμων από την περιοχή, 23 ανδρών και δύο γυναικών.

Ωστόσο, κανείς από τους προσαχθέντες δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, με τη συνήγορο της πολιτικής αγωγής να δηλώνει πως μπορεί να αναγνωρίσει το άτομο που της επιτέθηκε.

Την επίθεση χρυσαυγιτών σε συνήγορο στη δίκη της ΧΑ καταδικάζουν τα κόμματα
in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: