Ο Σουλτς συμφωνεί με τον Μακρόν, «η Γερμανία δεν επενδύει αρκετά»

e148909738d51f590cc0010577685340

Άαχεν
Δύομιση μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς συντάσσεται με όσους καλούν το Βερολίνο σε νέα στάθμιση της οικονομικής του πολιτικής.

«Η Γερμανία δεν επενδύει αρκετά» είπε την Πέμπτη από το Άαχεν ο Σουλτς, συντασσόμενος με τις «επισημάνσεις» που είχε κάνει λίγες ώρες πριν ο γάλλος πρόεδρος στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε έναν υπουργό Οικονομικών που προτιμά να κάνει τα πλεονάσματά του φορολογικά δώρα παρά επενδύσεις στο μέλλον» είπε ο Σουλτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος ανέφερε ως παράδειγμα πως τα επόμενα χρόνια θα λείπουν «δεκάδες εκατοντάδες» θέσεις σε σχολεία και δασκάλους.

Ωστόσο, τόνισε, στην Ευρωζώνη συνολικά πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί και η ανεργία των νένων.

Ο Σουλτς την ίδια στιγμή ζήτησε αποφασιστικότερη καταπολέμηση του ντάμπινγκ στη φορολογία και το πλαίσιο «φυγής» σε «ευνοϊκότερα» φορολογικά καθεστώτα. «Σε αυτό το σημείο για παράδειγμα, περίμενω από τον κύριο Μακρόν να κινηθεί επίσης» είπε ο Σουλτς, παραφράζοντας την έκκληση του γάλλου προέδρου προς το Βερολίνο.
Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: