Πειραιάς: Πάνω από 3.000 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ

Πειραιάς
Περίπου 3.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Λιμενικού την Πέμπτη, 2.666 άτομα είχαν καταμετρηθεί μέχρι τις 20:00 στους χώρους φιλοξενίας του λιμανιού, ενώ στις 23:30 κατέπλευσε το «Νήσος Μύκονος» με 476 άτομα από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Το πρωί της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας συνολικά 658 πρόσφυγες (300 άτομα από τη Χίο και 358 από τη Λέσβο), ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και το «Βlue Star 2», το οποίο μεταφέρει 231 άτομα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

Την Πέμπτη, 14 πούλμαν μετέφεραν συνολικά 700 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε διάφορα κέντρα προσωρινής διαμονής.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανέμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη 1 το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: