Περιουσιακά στοιχεία .. κολοκύθια στο πάτερο .

 

 

 

 

 

pinokio

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες  σε έγκριτα  Μ.Μ.Ε

Από την 1η Οκτωβρίου χιλιάδες βουλευτές, δικαστικοί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατροί, αστυνομικοί, διαιτητές και δημοσιογράφοι, όλοι όσοι είχαν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες τα προηγούμενα χρόνια θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αποτυπώνοντας μάλιστα σε αυτές ακόμα και τα λεφτά στο στρώμα στον βαθμό που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των φετινών δηλώσεων πόθεν έσχες προσδιορίστηκε με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί και οι υπόχρεοι μπορούν να λάβουν ήδη μια πρόγευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pothen.gr.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες θεωρείται, σύμφωνα πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο παρ’ ότι σχεδιάζεται εδώ και χρόνια δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί και σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να μπει στις ζωές οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων από το 2017.

Η Πατρίδα μας έχει υποφέρει και οι περισσότεροι έλληνες είναι στα όρια της φτώχιας εάν δεν τα έχουμε περάσει και ήδη είμαστε κάτω απ αυτά. Σκάνδαλα μίζες και λαθεμένες πολιτικές μας έφεραν σ αυτό το σημείο αλλά και με μέγιστη συνεισφορά της πατροπαράδοτης Γερμανίας.

Δεν είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών εμείς. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.

 

Εγώ θα στρέψω το βλέμμα μου στο Παρελθόν
Ξεκινώντας θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα για κάποιους Πρωθυπουργούς που πραγματικά πέθαναν φτωχοί και τίμησαν την αρμοδιότητα τους να υπηρετήσουν τον Ελληνικό Λαό.

 

2015-02_Στόχος-Ζωής-Λιτότητα
  1. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος. Μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα εισοδήματά του, του αρκούν για να ζήσει.
  2. Ανδρέας Λόντος, πρώην μεγαλοκτηματίας έδωσε στον εθνικό αγώνα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του, εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1821. Από την θέση του υπουργού Εσωτερικών μοίρασε τα χρήματά του και τη σύνταξη που λάμβανε ως στρατηγός σε πρώην συναγωνιστές του. Τα τελευταία του χρόνια έζησε πάμφτωχος, ξεπουλώντας τα τελευταία του υπάρχοντα, ενώ το 1846 αυτοκτόνησε.
  3. Ο Ζηνόβιος Βάλβης. έκανε δύο θητείες ως πρωθυπουργός, ζούσε αρκετά λιτά και είχε τη συνήθεια να ντύνεται με κάπα τσοπάνου. Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
  4. Επαμεινώντας Δεληγιώργης. Εξάκις πρωθυπουργός έφυγε το έφυγε από τη ζωή το 1879 το ίδιο φτωχός. Την επόμενη της κηδείας του η Πολιτεία χορήγησε στην οικογένειά του σύνταξη 500 δραχμών το μήνα, για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.
  5. Χαρίλαος Τρικούπης. Ο επτάκις πρωθυπουργός έφυγε φτωχότερος από ότι μπήκε στην πολιτική. Πούλησε σχεδόν ολόκληρη την πατρική του περιουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε νοικιασμένο σπίτι.
  6. Γεώργιος Καφαντάρης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1924. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι κάποιος πολιτικός μηχανικός θέλησε να του παραχωρήσει δωρεάν κάποιο σπίτι για να μείνει, καθώς γνώριζε τα οικονομικά και προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας «πού ξέρω τι αξιώσεις θα προβάλει και τι θέματα θα έχει να επιλύσει για να προτείνει τέτοιο πράγμα». Χρειάστηκε να κάνει συμβολαιογραφικό έγγραφο ο πολιτικός μηχανικός, στο οποίο δήλωνε ρητά ότι δεν θα προβάλει καμία αξίωση, για να γίνει τελικά δεκτή η δωρεά του.
  7. Νικόλαος Πλαστήρας έμεινε στην ιστορία ως φτωχός πρωθυπουργός, για τον λιτό τρόπο ζωής του. Απαγόρευε στους συγγενείς του να χρησιμοποιούν το όνομά του για δικό τους όφελος έμενε στο νοίκι, ενώ αρνήθηκε να βάλει τηλέφωνο φωνάζοντας «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται και εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;» Είχε επιστρέψει ένα χρυσό στυλό που του είχε στείλει ο εκδότης Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στο σπίτι του κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντσο. Όταν πέθανε το 1953, άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του, δέκα δολάρια και μία προφορική διαθήκη «Όλα για την Ελλάδα».

 

Τώρα θα μου πείτε στηριζόμενος σε μία είδηση μας πήγες στο παρελθόν;

Τι να κάνω  η Ιστορία της Πατρίδας μας γράφτηκε με αγώνες θυσίες , αίμα και κάποιους τίμιους  .

Χωρίς προσχέδια και  Ιντερνετικές Δηλώσεις .

Τώρα όσο αφορά τα στρώματα έχω ένα διπλό πάρα πολλά χρόνια και έχει βαθουλώσει , ε αφ ενός δεν έχω να δηλώσω τίποτα για το στρώμα πέραν ότι σ αυτό κρύβω τα χαράτσια τους φόρους και ότι μου έχουν φορτώσει και τα φυλάω ως κόρη οφθαλμού να μην τα χάσω .

Άσε που κόβουν τις λακκούβες και βοηθάνε στο ίσιωμα του στρώματος .

 

Χ.Α

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: