Πολιτιστικό Καρουζέλ Νο 3 28/11/2017

23755396_512116705788798_1075643322342129913_n

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της στήλης,νοτισμένο γυρίζει από τις ατέλειωτες βροχές το «Πολιτιστικό μας Καρουζέλ» και λυπημένα είναι τα πλουμιστά του αλογάκια από τα τόσα άσχημα που γίνονται αυτές τις μέρες στον μικρό, τάχα μεγάλο μας κόσμο από την κακία που φωλιάζει εντός του.Όμως η ζωή (πρέπει να) συνεχίζεται και ελπίδα σαν αυτήν που γεννά η Τέχνη και ο Πολιτισμός ,σ΄ εκείνες βεβαίως τις εκφάνσεις που ανυψώνουν τον άνθρωπο και αναδεικνύουν την καλή του πλευρά ως έλλογου όντος,δεν υπάρχει μεγαλύτερη.
Το «Πολιτιστικό Καρουζέλ» σάς έχει κι αυτή τη Δευτέρα πέντε δυνατές και πολύ ψαγμένες προτάσεις για την τελευταία βδομάδα του Νοεμβρίου.
1.Οι μη Πειραιώτες αξίζει να κάνετε τη διαδρομή ως το ωραίο Nuevo Mundo στον Πειραιά για να ακούσετε τους υπέροχους «Brige Quintet».Για τους εν γένει Νότιους δεν το συζητώ,δίπλα είστε,μην κλείσετε την Τρίτη σας 28 Νοεμβρίου για τίποτ’ άλλο.Πρόκειται για ένα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό κουιντέτο που παίζει (και) δικές του συνθέσεις,ένα δυνατό κράμα σύγχρονης μουσικής με στοιχεία από jazz, neoclassical,fusion ακόμα και κλασσική.
Το σχήμα το αποτελούν οι:
Nikolas Halaris: piano
Kostis Polidorou: Saxophone
Klearchos Chaloulos: Flute
Minos Petsetakis: Bass
Chris Mouchlias: Drums

 

  1. 2. Εικαστική έκθεση 12 Ελλήνων καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου ,με αφορμή την έκδοση του σημειωματάριου “Το Φως του Μαύρου”, στις σελίδες του οποίου περιλαμβάνονται αποφθέγματα 40 και πλέον μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στοχαστών από διαφορετικές γενιές.
334981

3.Στις 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Ιαπωνίας συνεχίζεται ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών Japan Cinema Wednesdays με την ταινία “Fireworks form the Heart” σε σκηνοθεσία του Masahiro Kunimoto.
Όσοι θέλετε να δείτε δωρεάν μια όμορφη ταινία στον χώρο μιας πρεσβείας,κάτι που και σαν εμπειρία και μόνο θα το θυμάστε πάντα ,σπεύσατε, η προβολή αρχίζει στις 6.30 μμ.

 

336955

 

4.Αν όμως είστε φαν της συζήτησης και της φιλοσοφίας έχουμε και για σας πρόταση για τις 29 Νοεμβρίου: ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”. Θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μμ, στο Public της πλατείας Συντάγματος. Θα μιλήσουν οι:
• Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ. Φιλοσοφίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Θεοδώρα Μαρτζούκου, Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” στην Ελλάδα
Και, όπως μας υπόσχονται στο σχετικό δελτίου τύπου, με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις – απαντήσεις και πολλή συζήτηση.Τι καλύτερο!

335469

 

5.Αλλά και για θέατρο υπάρχει δωράν πρόταση αρκεί να πάτε μέχρι το Περιστέρι γιατί εκεί από τις 24 του Νοεμβρίου η Θεατρική Σκηνή “Ανδρέας Βαρούχας” και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου έχουν ξεκινήσει, με πολλή επιτυχία όπως μαθαίνω,να παρουσιάζουν την παράσταση “Δον Κιχώτης” του Μ. Θερβάντες κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μμ στο θέατρο “Ξυλοτεχνίας”

kixotis

 

Ελπίζω μαζί με όσα έχετε ή δεν έχετε προγραμματίσει να κάνετε και τις εξόδους που σας πρότεινε η στήλη μας!Να περάσετε καλά και να θυμάστε:η Τέχνη εξημερώνει τον άνθρωπο!
Βιβή Γεωργαντοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: