Ρώσος λομπίστας παρέστη στη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη δικηγόρο

aec00158adadd116d49f996b72ed2d31

Ουάσινγκτον
Ο ρωσο-αμερικανός λομπίστας Ρινάτ Αχμέτσιν ήταν παρών στη συνάντηση που είχε ο υιός Τραμπ με τη ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, όπως ανέφερε ο ίδιος σε αμερικανικό πρακτορείο. Προηγουμένως, το αμερικανικό κανάλι NBC είχε μεταδώσει πως παρών στη συνάντηση ήταν ένας «λοπμίστας και πρώην ρώσος κατάσκοπος» που δεν κατονομαζόταν – ο Αχμέτσιν ωστόσο αρνήθηκε πως ήταν ποτέ σε ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Αχμέτσιν παραδέχτηκε, μιλώντας στο Associated Press, πως ήταν παρών στη συνάντηση αλλά επίσης προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της.

«Περίμενα πως θα ήταν πιο ουσιαστική συνάντηση» είπε, υποστηρίζοντας πως στη μέση της συζήτησης όλες οι πλευρές (και ο υιός Τραμπ) είχαν απογοητευτεί και ανυπομονούσαν να τελειώσει. «Ειλικρινά, δεν θα περίμενα ποτέ πως θα γινόταν τόση φασαρία» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΡχικά, το NBC δεν είχε κατανομάσει τον λομπίστα, ο οποίος, όπως ανέφερε το δίκτυο, αρνήθηκε ότι διατηρεί οποιεσδήποτε σχέσεις σήμερα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως έχει υπηρετήσει στον σοβιετικό στρατό. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ και έχει διπλή υπηκοότητα.

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει παραδεχτεί ότι συναντήθηκε με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016, η οποία όπως του είχαν πει μπορεί να διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με το NBC, η δικηγόρος Νατάλια Βεσελνίτσκαγια συνοδευόταν από το λομπίστα όταν πήγε στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν για να συναντηθεί με τον Τραμπ τον νεότερο, με τον Τζάρεντ Κούσνερ –τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ, σύζυγο της κόρης του Ιβάνκα– και τον Πολ Μάναφορτ, τον τότε διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα. Σε αποκλειστική συνέντευξή της η Βεσελνίτσκαγια παραδέχτηκε ότι τη συνόδευε τουλάχιστον ένας άνδρας, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Το NBC ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Κούσνερ και του Μάναφορτ απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, όμως ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου είπε ότι μίλησε με αυτόν τον λομπίστα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Άλαν Φάτερφας, ο άνδρας αυτός ήταν ένας φίλος του Εμίν Αγκαλάροφ, ενός Ρωσοαζέρου τραγουδιστή και επιχειρηματία που είναι πελάτης του Γκόλντστοουν.

Όπως εξήγησε, μίλησε με το πρόσωπο αυτό που συνόδευε τη Βεσελνίτσκαγια: «Είναι Αμερικανός πολίτης. Μου είπε συγκεκριμένα ότι δεν εργάζεται για τη ρωσική κυβέρνηση και μάλιστα γέλασε όταν του έθεσα αυτήν την ερώτηση» είπε.

Ο Φάτερφας είπε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι για λόγους ασφαλείας τα ονόματα των προσώπων αυτών δεν δημοσιεύονται, αλλά ότι ο Τραμπ ο νεότερος δεν γνώριζε τίποτα για τον άνθρωπο αυτό όταν έγινε η συνάντηση. Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί, αφού πληροφορήθηκε όσα γνωρίζει σήμερα, ο δικηγόρος απάντησε: «Δεν ανησυχώ καθόλου για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: