Σάλος από τις προσβολές Τραμπ σε βουλευτή-σύμβολο των Δημοκρατικών

c4eabdf44ff708952588f84c8bc87806

 

 

Ουάσινγκτον
Ο Τζον Λιούις, βουλευτής των Δημοκρατικών με αγώνες για τα δικαιώματα των αφρο-αμερικανών, έχει παράδοση να πηγαίνει στις ορκωμοσίες προέδρων. Στου Τραμπ δεν θα παραστεί, αφού ανακοίνωσε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο.

Η απάντηση του Τραμπ δεν άργησε να έρθει: «Ο βουλευτής Τζον Λιούις καλά θα έκανε να ασχοληθεί για να βοηθήσει την περιφέρεια του, που είναι σε δεινή κατάσταση και καταρρέει (για να μην αναφερθώ στην εγκληματικότητα) παρά να διαμαρτύρεται για το εκλογικό αποτέλεσμα. Λόγια, λόγια, λόγια, ούτε έργα. Λυπηρό!» έγραψε στο Twitter.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο Λιούις εξήγησε ότι δεν θεωρεί τον Τραμπ νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, «δείχνοντας» το Κρεμλίνο και το πώς έδρασε για να μην εκλεγεί η Κλίντον.

Η απάντηση του νέου προέδρου προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί επώνυμοι, αλλά και ανώνυμοι έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για τον τρόπο που ο νέος πρόεδρος αντιμετώπισε έναν άνθρωπο που έδωσε μάχες για την ισότητα.

Επτά ακόμη βουλευτές των Δημοκρατικών δεν θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Ο. Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην ορκωμοσία όπως και η Χίλαρι Κλίντον.
Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: