ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ.

100_0712_400

Παρότι το καλοκαίρι με ζέστες αλλά και βροχές δίνει το παρόν  να σας καλωσορίσω  στο Μενού του Σεπτεμβρίου .

 

ΠΡΩΙΝΟ:

  • Καφέ ή γάλα ή τσάι
  • Φρυγανιές με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα
  • Και ένα βραστό αυγό

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

  • Μία αραβική πίτα με 2 φέτες Γκούντα

2 φέτες γαλοπούλα, ντομάτα. Μαρούλι, καλαμπόκι, και λίγο

Μαγιονέζα.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

  • 500γρ γίγαντες
  • 2 καρότα
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500γρ ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 100γρ φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από βραδύς και τους σουρώνουμε το πρωί
  2. Τους βράζουμε
  3. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα καρότα ,τα κρεμμύδια ,το μαϊντανό και το λουκάνικο για λίγα λεπτά.
  4. Έπειτα σε ένα ταψί τα βάζουμε όλα και τα ψήνουμε για περίπου μία ώρα και στο τέλος ρίχνουμε και τριμμένη φέτα μέχρι να ροδίσει.

 ΒΡΑΔΙΝΟ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ

  • 400ΓΡ Συκώτι της επιλογή σας
  • 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες στο τρίφτη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κ..σ μαϊντανό
  • ½ κούπα κρασί
  • 1 ½ του φλιτζανιού νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερόνουμε το συκώτι
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το συκώτι
  3. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό
  4. Και τέλος το σβήνουμε με το κρασί εν συνεχεία ρίχνουμε τη ζάχαρη την ντομάτα το πιπέρι το αλάτι και το ρύζι.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να πήξει και σερβίρουμε.!!

 

 

 

Μαρία Βαλασκατζή .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: