Σε αυτοκίνητα, ακόμη και βαλίτσες, μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη Θέουτα

b576d4b7702c74c549acb10ee789a7dd
Θέουτα, Ισπανία
Σάλο προκαλούν στην Ισπανία δύο περιπτώσεις λαθρομετανάστευσης, αμφότερες ενδεικτικές της μεταναστευτικής και της προσφυγικής κρίσης που πλήττει όλη την Ευρώπη.
Στην πρώτη περίπτωση, οι ισπανικές Αρχές συνέλαβαν δύο Μαροκινούς που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από τη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στη Βόρεια Αφρική, δύο μετανάστες κρυμμένους σε αυτοκίνητο, ενώ στη δεύτερη ένας νεαρός αφρικανός μετανάστης βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα.

Ειδικότερα, όταν η ισπανική Αστυνομία έλεγξε το αυτοκίνητο, εντόπισαν ένα άτομο «εντοιχισμένο» στο ταμπλό του αυτοκινήτου και ένα δεύτερο, επίσης στριμωγμένο κάτω από το κενό κάθισμα του αυτοκινήτου. Και οι δύο πιστεύεται ότι είναι από τη Γουινέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο νεαρός μετανάστης, πιθανότατα από την Γκαμπόν, εντοπίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου μέσα στη βαλίτσα, στην οποία πρέπει να βρισκόταν αρκετές ώρες, καθώς του έλειπε οξυγόνο και χρειάστηκε η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Και τα δύο περιστατικά συνέπεσαν με την μαζική επιχείρηση 1.100 μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική να εισβάλλουν από το Μαρόκο στη Θέουτα. Οι μετανάστες κατέστρεψαν συνοριακό συρματόπλεγμα, αλλά κανένας δεν κατάφερε να περάσει στη Θέουτα. Περίπου 50 Μαροκινοί ωστόσο και πέντε ισπανοί συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν.
Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: