Σε τροχιά εκλογών μπαίνει η Κεντροαριστερά

f324e80404cd52efceeb23151ccc4c6a

Η επίλυση όλων των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων είναι το στοίχημα των επομένων ημερών για τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Κοινή εκτίμηση αποτελεί ότι το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει οριστικά καθώς οι αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διαστήματος «έχουν κάνει ζημιά».

Είναι βέβαιο ότι αναταράξεις θα συνεχιστούν, το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν τα debates μεταξύ των υποψηφίων, διχάζουν. Ωστόσο, όπως λέγεται, καμία διαφωνία δεν μπορεί να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες. Μόνο κάποια τεχνικά ζητήματα που ίσως μεταθέσουν την εκλογή, λίγες εβδομάδες αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί, 5 Νοεμβρίου.

Έκλεισε η συμφωνία για το on line -μικρή αναβολή στην εκλογή

Η θετική εξέλιξη των ημερών ήταν η οριστική συμφωνία, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, με τις εταιρίες WIND και OTS, για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Το τελικό κόστος, είναι μειωμένο σε σχέση με την αρχική προσφορά και θα κυμανθεί κάτω από τι 350 χιλιάδες ευρώ. Από τις διαπραγματεύσεις αυτές προκύπτει το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών. Όπως ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ο Νίκος Αλιβιζάτος, κατά τις συζητήσεις οι εκπρόσωποι των εταιρειών ζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν σχετικά με την παράδοση του απαραίτητου εξοπλισμού και αυτό «ενδέχεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει από τη αρχή χρόνο μερικών εβδομάδων για την παράδοση των tablets που μετέθεταν την ημερομηνία εκλογής στο τέλος Νοεμβρίου. Από την επιτροπή ζητήθηκε να εξεταστεί αν μπορεί να επισπευστεί η παράδοση ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και ο Νίκος Αλιβιζάτος περιμένει την τελική απάντηση για να συγκαλέσει την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, μια μικρή αναβολή των εκλογών δεν είναι ζήτημα που θα επιφέρει αναταράξεις.
in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: