Στην πρώτη γραμμή των απειλών για την ασφάλεια της Ευρώπης η Ελλάδα

Αθήνα
Στην πρώτη γραμμή των απειλών για την ασφάλεια της Ευρώπης σήμερα τοποθετεί την Ελλάδα ο βρετανός επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να διέρχονται από τη χώρα μας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας πολλές από τις προκλήσεις που απειλούν σήμερα την ασφάλεια της Ευρώπης. Πρωτίστως λόγω της μεταναστευτικής κρίσης αλλά και όσον αφορά την τρομοκρατία, δεν αποκλείεται να υπάρχουν στην Ελλάδα διασυνδέσεις όπως αυτές που είδαμε στην περίπτωση των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο, αλλά και ενδεχόμενες μετακινήσεις ξένων μαχητών, οι οποίοι ταξιδεύουν μέσω της Τουρκίας προς το Ιράκ και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές κοντά στην Ελλάδα» δηλώνει στα Νέα, με αφορμή τη σύσταση του νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.

Στόχος του νέου αντιτρομοκρατικού Κέντρου, το οποίο βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη, είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η λειτουργία του ως επίκεντρου των αντιτρομοκρατικών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: