Στιγμές από τα Σύνορα

 

dsc_0389Χμ ..δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά, η μάλλον δεν γράφω ποτέ για τα πολιτικά, αλλά θα σας πω κάτι που έζησα και επίσης κάτι που ζούμε και εμείς στα ακριτικά νησιά.

Πριν λίγες μέρες η μοίρα το έφερε να επισκεφτώ το Κιλκίς, και την λίμνη Δοϊράνη.

Για όσους δεν γνωρίζουν η λίμνη είναι σύνορα με τα Σκόπια, και στην ουσία ένας δρόμος χωρίζει τα δύο κράτη.

Πηγαίνοντας λοιπόν και βλέποντας την σημαία τον Σκοπίων να κυματίζει στο τελωνείο *μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο με όλα τα σχετικά που νιώθουμε οι περισσότεροι Έλληνες στην πλειοψηφία μας .

Να μην σας τα πολυλογώ αφού φάγαμε όλοι αυτό το αίσθημα που νιώθουμε όλοι με αυτό το ζήτημα( Σκοπιανό)…. Σιγά σιγά άρχισα να κατασταλάζω σε διάφορα συναισθήματα.

Η Αρχική μου άποψη άλλαξε μετά από συζητήσεις με τους ανθρώπου εκεί πάνω, σε διάφορες ερωτήσεις, πως ζείτε με τους Σκοπιανούς; κτλ κτλ έτρωγα απανωτά χτυπήματα, από αυτά που είχα στο μυαλό μου.

Μια χαρά μου λέγανε μαζί μοιραζόμαστε πολλά πράγματα αυτοί έρχονται εμείς πάμε, αυτοί έρχονται για ψάρεμα, διασκέδαση κτλ εμείς για μπάνιο φαγητό κτλ.

Έχουμε μείνει άφωνη όλη η παρέα… στο στυλ τι έγινε ρε παιδιά;;; Εδώ ακούμε για φασαρίες για μίσος για για για..

Άσε ρε φίλε μου λένε, πολιτικά είναι όλα αυτά, κανείς δεν θα σου πει ότι είναι μακεδόνας εκτός βέβαια από τα σκληροπυρηνικά στοιχεία που είναι βαλτά για να κάνουν το παιχνίδι των κυβερνώντων. Εμείς μια χαρά είμαστε….

Και έρχομαι τώρα σε εμένα και στο Νησί που ζω την Χίο.

Ερχόμενος και εγώ πριν χρόνια στην Χίο, είχα το σκεπτικό μου δίπλα στην Τουρκία, με τους Τούρκους **μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο με όλα τα σχετικά που νιώθουμε οι περισσότεροι Έλληνες στην πλειοψηφία μας.

Αλλά έλα που το ίδιο κάνουμε και εμείς εδώ στην Χίο, Τούρκοι πηγαινοέρχονται, εμείς πηγαινοερχόμαστε, κάνουν φίλους, κάνουμε φίλους, μιλάμε για τα προβλήματα μας, μας λένε τα δικά τους. Έχουμε ανοίξει επιχειρήσεις εκεί, αυτοί σε εμάς.

Βέβαια εμείς ( Έλληνες και Τούρκοι) έχουμε έναν ακόμα παραπάνω λόγο, γιατί έτσι που καταντήσανε το Νησί οι μόνοι τουρίστες είναι Τούρκοι, άντε το 98% των τουριστών για να μην πω όλοι, και απέναντι τουλάχιστον στα παράλια το 80% είναι μόνο Έλληνες !!!

Θα κρατήσω μια κουβέντα, ενός παππού ( στο Κιλκίς ) που μου είπε το κακό παλικάρι μου είναι όταν για να κάνει ένας ( πολιτικός%@@@% )το παιχνίδι του, μια και δύο φορές το χρόνο λένε 5 μαλακίες και μαζεύουν και ένα πούλμαν και έρχονται εδώ να κάνουν ιστορίες και να δείξουν ότι γίνεται χαμός και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Για να κλείσω.
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που αναπνέουν τον ίδιο αέρα και στις δύο πλευρές της θάλασσας, οι οποίοι απολαμβάνουν την ίδια κουλτούρα, τον ίδιο πολιτισμό, μόνο οι θρησκείες και οι γλώσσες είναι διαφορετικές.

Όσο για τους Πολιτικάντηδες καληνύχτα σας.

Αστέριος Σαλτζίδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: