Στόχος Ζωής (Λιτότητα).

is

Φτάσαμε στο σημείο να πάρει χρήματα η Ελλάδα, δόση την λένε ,η δεν ξέρω πώς αλλιώς .

Για μένα καραμέλα για πιπίλισμα και  κώνειο με γλυκιά γεύση .

Η Πατρίδα μας έχει υποφέρει και οι περισσότεροι έλληνες είναι στα όρια της φτώχιας εάν δεν τα έχουμε περάσει και ήδη είμαστε κάτω απ αυτά.

Σκάνδαλα μίζες και λαθεμένες πολιτικές μας έφεραν σ αυτό το σημείο αλλά και με μέγιστη συνεισφορά της πατροπαράδοτης Γερμανίας.

Δεν είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών και εμείς.

Πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.

Ξεκινώντας θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα για κάποιους Πρωθυπουργούς που πραγματικά πέθαναν φτωχοί και τίμησαν την αρμοδιότητα τους να υπηρετήσουν τον Ελληνικό Λαό

1Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος. Μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα εισοδήματά του, του αρκούν για να ζήσει.

  1. Ανδρέας Λόντος, πρώην μεγαλοκτηματίας έδωσε στον εθνικό αγώνα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του, εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1821.Από την θέση του υπουργού Εσωτερικών μοίρασε τα χρήματά του και τη σύνταξη που λάμβανε ως στρατηγός σε πρώην συναγωνιστές του. Τα τελευταία του χρόνια έζησε πάμφτωχος, ξεπουλώντας τα τελευταία του υπάρχοντα, ενώ το 1846 αυτοκτόνησε.
  2. Ο Ζηνόβιος Βάλβης. έκανε δύο θητείες ως πρωθυπουργός, ζούσε αρκετά λιτά και είχε τη συνήθεια να ντύνεται με κάπα τσοπάνου. Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
  3. Επαμεινώντας Δεληγιώργης. Εξάκις πρωθυπουργός έφυγε το έφυγε από τη ζωή το 1879 το ίδιο φτωχός. Την επόμενη της κηδείας του η Πολιτεία χορήγησε στην οικογένειά του σύνταξη 500 δραχμών το μήνα, για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.
  4. Χαρίλαος Τρικούπης. Ο επτάκις πρωθυπουργός έφυγε Φτωχότερος από ότι μπήκε στην πολιτική. Πουλήσε σχεδόν ολόκληρη την πατρική του περιουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε νοικιασμένο σπίτι.
  5. Γεώργιος Καφαντάρης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1924. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι κάποιος πολιτικός μηχανικός θέλησε να του παραχωρήσει δωρεάν κάποιο σπίτι για να μείνει, καθώς γνώριζε τα οικονομικά και προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας «πού ξέρω τι αξιώσεις θα προβάλει και τι θέματα θα έχει να επιλύσει για να προτείνει τέτοιο πράγμα». Χρειάστηκε να κάνει συμβολαιογραφικό έγγραφο ο πολιτικός μηχανικός, στο οποίο δήλωνε ρητά ότι δεν θα προβάλει καμία αξίωση, για να γίνει τελικά δεκτή η δωρεά του.
  6. Νικόλαος Πλαστήρας έμεινε στην ιστορία ως φτωχός πρωθυπουργός, για τον λιτό τρόπο ζωής του. Απαγόρευε στους συγγενείς του να χρησιμοποιούν το όνομά του για δικό τους όφελος έμενε στο νοίκι, ενώ αρνήθηκε να βάλει τηλέφωνο φωνάζοντας «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται και εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».. Είχε επιστρέψει ένα χρυσό στυλό που του είχε στείλει ο εκδότης Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στο σπίτι του κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντσο. Όταν πέθανε το 1953, άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του, δέκα δολάρια και μία προφορική διαθήκη «Όλα για την Ελλάδα».

Πέστε  μου τώρα έχουν οι σημερινοί καμία σχέση με τους προαναφερθέντες ;

Εγώ θα το δηλώσω με πάσα επίγνωση των συνεπειών των λεγομένων μου με μία πρόταση .

<<  Παρήλθον  οι χρόνοι εκείνοι, και τέτοιες προσωπικότητες >>.

Η σημερινή Πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και δεν δέχεται αμφισβήτηση .

Όλοι σκέφτονται το συμφέρον τους και να σωθεί η Ελλάδα .

Κανένας όμως δεν μιλά για τους Έλληνες

Οι Έλληνες είναι στο βωμό της θυσίας για να εξιλεωθούν οι φαγοπότηδες και οι Ευρωπαίοι Νταβατζήδες  δήθεν φίλοι μας που μας χρέωσαν για να σώσουν τις τράπεζες τους και την οικονομία τους

Βρωμάει  ο ιδρώτας τους από την Ενοχή και όχι από την ζέστη .

Χάρης Αρζόγλου

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: