Συνεχίζονται και το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – κουαρτέτου

Συνεχίζονται και το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως λέει η ελληνική πλευρά. Σε ετοιμότητα να συνεδριάσει την Κυριακή το EWG, που θα κάνει τη σχετική εισήγηση στο Eurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να ανάψει το πράσινο φως για την καταβολή της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κύρια θέματα της συζήτησης είναι οι εκκρεμμότητες στα κόκκινα δάνεια και στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές θέσεις «παραμένουν αμετάβλητες» και αναζητείται ένας «έντιμος συμβιβασμός» από την πλευρά των πιστωτών.

Παράλληλα, τέθηκαν και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να συγκληθεί το Euro Working Group, που θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: