Τι προκάλεσε πτώση 8 βαθμών Κελσίου σε μια ώρα στην Αττική

8248a7f1f9bae8884fca3eb41cbfb4fc
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκάλεσε σε αρκετά σημεία της Αττικής η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο Σταθμό του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη σε διάστημα σχεδόν μίας ώρας ο υδράργυρος έπεσε οκτώ βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολόγων, στις 12.50 η θερμοκρασία στο σταθμό της Πεντέλης ήταν 14 βαθμοί Κελσίου ενώ στις 14.00 είχε καταποντιστεί στους 6 βαθμούς.

Στη Δροσιά Αττικής από τη μία ως τις τρεις μεσημέρι η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς Κελσίου -από τους δεκαέξι στους έξι βαθμούς- ενώ αξιοσημείωτες μεταβολές της θερμοκρασίας σημειώθηκαν επίσης στο Τατόι, τα Βίλια, την Αγία Παρασκευή και την Παλλήνη Αττικής.

Το φαινόμενο, εκτός από το ξαφνικό κρύο, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να ντυθεί στα λευκά για πρώτη φορά φέτος και το βουνό της Πάρνηθας.

«Στο τελείωμα της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες, είχαμε σήμερα το μεσημέρι τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου το οποίο έριξε τη θερμοκρασία και στην Πεντέλη. Το ίδιο ψυχρό μέτωπο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χιονόπτωση στην Πάρνηθα», λέει στο in.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος,
μετεωρολόγος και ερευνητής του Εθνικό Αστεροσκοπείο. «Ψυχρή θα είναι και η αυριανή μέρα, με ενίσχυση του κρύου ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένονται νέα φαινόμενα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονισμένες εικόνες επικρατούν από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ακόμη και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: