Το παρασκήνιο της επιστροφής Παπανδρέου και η στάση Βενιζέλου

6a45bca303f02749d7c907795bd139fe

 

 

Αθήνα
Την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να έγινε η πρώτη προσέγγιση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η απόφαση για σύμπραξη του δεύτερου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά τηλεφώνησε στον Παπανδρέου για να τον καλέσει στην εκδήλωση στο Caravel. Σε αυτό το τηλεφώνημα αποφασίστηκε να συζητήσουν και γενικότερα θέματα γύρω από τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Συμπαράταξη.

Ακολούθησε σειρά τηλεφωνικών επαφών μεταξύ των επιτελείων της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού και συμφωνήθηκε ένα πρώτο -τυπικό- πλαίσιο συνεργασίας. Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα αυτής, όπως άλλωστε διευκρινίζεται και στην ανακοίνωση, «θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της ΔΗΣΥ και του ΚΙΔΗΣΟ».

Σε κάθε περίπτωση, η «επίσημη πρώτη» της διευρυμένης πλέον Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη -πιθανότατα στη Βουλή- με τη συνάντηση των επικεφαλής των τεσσάρων συνιστωσών.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Συμπαράταξης.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη που επικαλούνται τα Νέα της Παρασκεύης αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει τα στελέχη, μεταξύ αυτών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε κατανόηση σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διεύρυνσης, αλλά και η ξεκάθαρη στάση ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει την παράταξη σε κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει την Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: