Το 24ωρο της Βίκυς Σταμάτη και η αίτηση διαζυγίου

27891bebab86932b9617aa5050b88a2b

Μεσημέρι Τετάρτης, δύο ημέρες μετά την απόφαση να επιστρέψει στη φυλακή, η Βίκυ Σταμάτη παίρνει την μεγάλη απόφαση να πάρει διαζύγιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται ότι δεν άντεξε άλλο στα δύσκολα. «Καταδικάσθηκα άδικα δύο φορές από την Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τζοχατζοπούλου», «σπαράζω από τα βάθη της καρδιάς μου», «έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας» είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που γράφει στην αίτηση διαζυγίου της.

Διαζύγιο από τον Άκη ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη
Με γλαφυρό τρόπο, η κ. Σταμάτη επικαλείται την απόφαση της για το «παιδί της» και την οικογένεια της. Τα πράγματα όμως αυτή την φορά είναι λίγο διαφορετικά. Η κ. Σταμάτη θα εισέλθει στη φυλακή (αφού αυτό λέει η απόφαση του Εφετείου), αλλά θα εξέλθει αμέσως ή το πολύ μέσα σε λίγες ημέρες.

Έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένη να αφήσει την επίβλεψη του παιδιού της σε παππούδες και σε γιαγιάδες όπως συνέβη την προηγούμενη φορά. Ούτε βεβαίως θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ψυχιατρείο των φυλακών, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει και εξυπακούεται πως δεν υπάρχει λόγος να δραπετεύσει. Οι πόρτες των φυλακών θα ανοίξουν αμέσως για την κυρία Σταμάτη.

Το θέμα είναι εάν το διαζύγιο που αιτείται η κυρία Σταμάτη από τον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι πραγματικό ή εικονικό. Γιατί η κρίση έφερε και εικονικά διαζύγια λόγω… φορολογίας.

Γιατί η Σταμάτη ζήτησε διαζύγιο από τον Ακη
Η αίτηση του διαζυγίου στην αίθουσα του δικαστηρίου έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη. Ο πρώην υπουργός δείχνει να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα.
Η απόφαση της Σταμάτη βρήκε απροετοίμαστο στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Φτάνονται στην αίθουσα η Βίκυ Σταμάτη αποφασίζει να καθίσει δύο σειρές πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Εκείνος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία της πήγε και της μίλησε, αλλά εκείνη τον απέφυγε αρχικά και τελικά βγήκε έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Πώς αντέδρασε ο Ακης στο άκουσμα του διαζυγίου
Η αυλαία της τριετούς δίκης σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά έπεσε με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Στο Δημόσιο όλα τα ακίνητα και τα κινητά του Άκη Τσοχατζόπουλου
Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Έκρηξη της Β.Σταμάτη στο άκουσμα της δήμευσης του σπιτιού της στο Χαλάνδρι
in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: